Neden sustun?

Neden sustun?
Söz konusu Büyükşehir Belediyesi olunca aslan kesilen AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel'in, Adil Öksüz iftirası sonrası neden sessiz kaldığı hâlâ sırrını koruyor.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel'in, CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz'le girdiği söz düellosundaki bir ayrıntı gözlerden kaçmadı. Göksel, Akcagöz'ün Samsun Büyükşehir Beediyesi'ne yönelik eleştirilerini canhıraş bir şekilde savunurken, yaygın basında çıkan Adil Öksüz haberi sonrası sessiz kalmayı seçmişti. Partisinin milletvekili ile belediye başkanının yalnız bırakan Göksel'in bu sessizliğinin nedeni hâlâ belirsiliğini korurken, Göksel'in bu tavrı kaleyi teslim etmek olarak adlandırılmıştı. 

SESSİZ KKALMASI ŞAŞKINLIK YARATMIŞTI
Aydınlık gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun mitingi öncesi önemli iddiaların dile getirildiği bir habere imza attı. Haberde, FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün Samsun'a AK Parti Miletvekli Fuat Köktaş'ın aracıyla geldiği, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un ise saklanması için yardımcı olduğu iddia edilmişti. Haberin yayımlanmasının ardından Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Köktaş ve Tok basın açıklaması yaparak haberi yalanlarken, AK PartiSamsun İl Başkanı Muharerem Göksel'in sessiz kalması şaşınlıkla karşılanmıştı. 

HABER ŞOK ETKİSİ YARATMIŞTI
Aydınlık gazetesi, 15 Temmuz darbe girişiminin kritik isimlerinden Adil Öksüz'ün AK Parti Samsun milletvekili Fuat Köktaş'ın yardımı sayesinde yurt dışına kaçtığını iddia etti. Gazete, buna dair Mobese görüntülerinin olduğunu da savundu. Haberde, Adil Öksüz'ün İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un evinde saklandığı da iddia edilmişti.

Gazete haberi şöyle duyurmuştu:

"Aydınlık'ın ulaştığı kaynaklar, Adil Öksüz'ün Samsun'un Yeşilyurt Limanı'ndan yurtdışına kaçtığını söyledi. Daha ilginç olanı Adil Öksüz'ün Samsun'a nasıl geldiği. Kaynaklar, Öksüz'ün Samsun'a AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'a ait bir araç ile geldiği yine aynı araçla Samsun İlk Adım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un evine gittiğini iddia etti. Aydınlık'a bilgi veren istihbarat ve emniyet kaynaklar, bu evde belli bir süre kalan FETÖ'cü Öksüz'ün Samsun'daki Yeşilyurt Limanı üzerinden kaçtığını bildirdi."

SAVCILIK, KÖKTAŞ VE TOK YALANLADI
Bu iddiaların sonrası Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, açıklama yayımlayarak, "Adil Öksüz'ün kaçırılmasına yardım ettiler" şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. AK Parti Miletvekili Fuat Köktaş ile İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok da açıklama yayımlayarak kesin bir dile haberi yalanladılar. Köktaş, gazeteyi mahkemeye vererek, haberi yalanlayan tekzip yayınlattı.

GÖKSEL DİLİNİ MI YUTTU?

Bu önemli gelişmeler yaşanırken, Başkan Göksel'in ağzını bıçak açmadı. Göksel'in tepkisizliği tepki toplarken, ilerleyen zamanlarda da bu konu hakkında konuşmaması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.