NEDEN ORAYA YAPILDI?

NEDEN ORAYA YAPILDI?
SAMSUN Çarşamba ilçesi Kızılot bölgesinde yapılması planlanan Golf sahasının Sheraton Otel yanına yapılması gündemi meşgul eden iddiaları da beraberinde getirdi

     Geçtiğimiz haftalarda büyük nümayişlerle açılışı yapılan Golf sahasının daha önce Çarşamba'nın Kızılot bölgesinde yapılmasının planlandığı ancak Sheraton Otelin sahibi Racep Tanrıverdi’nin Otele müşteri temini konusundaki ricaları üzerine Sheraton Otel’in hemen yanında yapıldığı iddiası ortalığı karıştırdı.

                          “ YUSUF BURASI UYGUN DEĞİL OTEL’İN YANINDA YAPALIM”

       Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz , Tanrıverdi ile birlikte Çarşamba’nın Kızılıot bölgesinde yapmayı hedefledikleri Golf sahasını Tanrıverdi Holding’in patronu Recep Tanrıverdi’ye gezdirmek üzere Kızılot bölgesine gittikleri, inceleme gezisi esnasında Tanrıverdi Holding’in patronunun Yusuf Ziya Yılmaz’a hitaben “ Yusuf Bey burası şehre uzak, golf zenginlerin oynadıkları bir spor dalıdır, golf oynayan insanlar oyundan sonra duş alıp dinlenmek isterler, burası buna uygun değil. Bizim otelin yanında bu tesisi yaparsan, hem tesisin iş yapma oranı yükselir hem de şehrin içerisinde olur” dediği ve bu fikirden sonra Golf sahasının Sheraton Otel’in yanında yapıldığı iddia edildi.  

                             OTEL İHALESİ DE SIKINTILI OLMUŞTU

           Sheraton Oteli’nin ihale aşamasında yaşanan sorunları da kamuoyu yakından bilmekte. İhalenin ilk yapılması esnasında Baran Grup’un ihaleyi kazanmasına rağmen siyasetçilerin müdahalesi sonucunda dönemin Valisi olan Hüseyin Aksoy’un ihaleyi onaylamadığı, daha sonra ihalenin tekrarlandığı ve ihaleye sadece Tanrıverdi Holding’in girdiği ve ihaleyi kazandığı da kamuoyu tarafından yakından bilinmekte.

                   KAT FAZLALIĞI CUMHURBAŞKANI’NIN MÜDAHALESİYLE DÜŞÜRÜLDÜ

          Yusuf Ziya Yılmaz’ın göreve başladığı günden itibaren “Babam mezardan çıksa sahil tarafına altı kattan fazla imar izni vermem” dediği ve bu nedenle Serra Otel’e yıllarca imar izni vermediği bilinmesine rağmen Tanrıverdi Holding’e önce 51 kata denk gelecek şekilde 155 metre yükseklik izni verdiği ancak Cumhurbaşkanı’nın Başbakan olduğu dönemde Samsun’a geldiğinde Büyükşehir Belediye Başkanı’na “Ne bu rezalet?” dediği ve ondan sonra imar izninin 127 metreye indirildiği kamuoyu tarafından bilinmekte.

                                         TANRIVERDİ CEMAAT’E DE YAKIN BİR İSİM

    Tanrıverdi Holding'in Büyükşehir Belediye Başkanı ile olan yakın ilişkileri kamuoyu tarafından bilinmekte olup ayrıca Yusuf Ziya Yılmaz’ın her adaylığı döneminde Tanrıverdi Holding’den her konuda destek aldığı bilinmekte. Tanrıverdi Holding’in ise Cemaat’e olan yakınlığının bilinmesi yanında Otel’in tüm sorumluluğunu verdikleri Ahmet Giritli’nin Cemaat’in üst düzey yöneticisi olduğu ama buna rağmen O’nunla ilgili en ufak bir işlemin yapılmamasının altında da bu ilişkiler yumağının olduğu iddia edildi. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum