NEDEN OLMASIN?

NEDEN OLMASIN?
Samsunspor'da başarısız şekilde sezonu tamamlayan İsmet Taşdemir ile yolların ayrılacağına artık kesin gözüyle bakılıyor. Yerine ise en güçlü aday Yalçın Koşukavak.

Samsunspor ortaklarını dün Yıldırım Tower'da bir araya getiren toplantıda İsmet Taşdemir ile devam etmeme kararı alındığı öğrenildi. Başarısız şekilde sezonu tamamlayan İsmet Taşdemir ile yolların ayrılacağına artık kesin gözüyle bakılıyor. Yerine ise en güçlü aday Yalçın Koşukavak. Taner Taşkın'la yollar ayrıldıktan sonra da görüşülen ancak ikna edilememişti. Son olarak UEFA Pro Lisans 3. Aşama Kursu'na katılan ve başarılı teknik adamlar arasında gösterilen Yalçın Koşukavak, Samsunspor Teknik Menajeri Yücel Uyar'ın da çok güvendiği bir isim. 

ss1-8292-001.JPG

İSTANBULSPOR'U KÜLLERİNDEN DOĞURAN ADAM
İzmir'den başlayıp İstanbul'da parlayan, mesafelerin başarıya engel olamayacağını gösteren, İstanbulspor'u şaha kaldıran teknik direktör Yalçın Koşukavak hakkında. 14 Ekim 1972 tarihinde İzmir'de dünyaya gelen Yalçın Hoca, futbola yardımcı antrenör olarak başladı.Göztepe, Karşıyaka, Manisaspor gibi takımlarda Reha Kapsal gibi önemli bir teknik direktörün yardımcılığını yaptıktan sonra, ilk teknik direktörlük deneyimini Bursa Nilüfer'de yaşadı. Ardından Şanlıurfaspor'da Reha Kapsal'ın yardımcılığını yapıp 2014-15 sezonunda Altay ile 10 maça çıktı. Altay'dan sonra 2015-16 sezonu için İstanbulspor ile anlaştı. Gelir gelmez ligteki ilk 15 maçında mağlubiyet yüzü görmedi. Aynı sezonda 2.Lig'te takımı play-off oynadı lakin çıkamadılar. O sezon Alihan Kubalas'ı parlatıp Ankaragücü'ne gitmesini sağladı. 34 lig maçında sadece 3 kez yenilip, 20 gol yiyerek ligin en az gol yiyen takımı oldular.

istanbulspor-16-9-1552395999.jpg

FUTBOLCU PARLATMAKTA ÇOK MAHİR
Ertesi sezon ise ligin en az gol yiyen takımı olarak 68 puanla şampiyon olup bu köklü takımı TFF 1.Lig'e çıkarttı. En büyük, en çok ses getiren olay ise hiç şüphesiz Zeki Çelik'in takıma transfer oluşuydu. Yalçın Hoca, Zeki'yi parlatıp ertesi sezon Fransa'nın dev kulüplerinden birisi olan Lille'ye transfer olmasını sağlayacaktı. 2017-18 sezonunda ise İstanbulspor'un uzun süre 1.Lig'e çıkmasının ardından ilk sezonunda müthiş bir performans koymasına rağmen play-off hattının 3 puan gerisinde ligi 9.sırada 50 puanla bitirdi lakin bu performansı ile başarılarla dolu 3 yılın ardından kulüpten ayrılıp yeni denizlere yelken açmaya karar verdi. Sezon bitimiyle birlikte de bahsettiğim üzere Zeki Çelik, Lille takımına transfer oldu. Yalçın Hoca sadece Zeki'yi mi parlattı ? Hayır ! Onun dışında Kubilay Aktaş, Okan Kocuk, Yalçın Kılınç gibi oyuncuların da gelişiminde büyük rol oynadı. 

ddkoelgx0aevsv6-1.jpg

EMRE AKBABA'YI KEŞFEDEN HOCA
Yalçın hoca bir röportajında şunları söylemişti: ''Alanyaspor'da iken transfer listesinin başına Emre Akbaba'yı yazdım. Hocam bu kim dediler? Kimse bilmiyor. Kahramanmaraş Belediyespor'da oynayan bir sporcu kim bilecek Emre'yi? Ben onu maçta izleyip keşfettim ve onunla alakalı çok savaştım. Alınacaktı -alınmayacaktı derken 'Alınmıyorsa bırakıyorum' dedim ve Emre için takımı bıraktım. Tabii sonra işler değişti Emre'ye de büyük haksızlıklar yapıldı, sorunlar yaşandı fakat ben ne yaptım ne ettim onu Alanyaspor'un kadrosuna dâhil ettim. Hatta başkana, 'Emre Akbaba ile 5 senelik anlaş bunu 5 yıl sonra büyüklere satacaksın' dedim.'' Bu sezonun başında Gazişehir ile anlaşan Yalçın Hoca, lige iyi başlasa da işler pek istediği gibi gitmedi ve ligin 7. haftasının ardından görevinden ayrıldı. Taktiksiyenliği, oyun okuyuşu ile büyük işler yapan Yalçın Hocanın Samsunspor'la anlaşması halinde başarılı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. (Mert Varıcı)

dofxpzzwsam28sw.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum