NEDEN DEĞİŞMİYOR?

NEDEN DEĞİŞMİYOR?
Adı FETÖ örgütüyle anılan Suat Kılıç'ın caddeye verilen adı NEDEN DEĞİŞMİYOR?

19 Mayıs ilçesindeki Suat Kılıç Bulvarı'nın hâlâ bu adı taşıyor olması kamuoyunca anlamsız bulunarak eleştirilere sebep oluyor

TARİHİ ŞAHSİYET Mİ?
19 Mayıs Belediyesi 2013 yılında meclis kararıyla o günkü Gençlik Bulvarı'nın adını Suat Kılıç  Bulvarı olarak değiştirdi. Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın adı verilen bulvar, hâlâ aynı adı taşıyor.
Belde halkı eski bakanı tanımayan misafirlerinin, bulvardaki ismi tarihi bir şahsiyet zannettiklerini belirtiyor. Böyle zannedilmesine, adeta anıtsal bir isimmiş gibi siyah taş üzerine ismin nakşedilmiş olması da sebep olmakta.

İSMİ FETÖ/PDY HABERLERİNDE GEÇTİ
İsminin son dönemlerde FETÖ/PDY haberlerinde geçiyor olması da bulvarın ismi üzerinde vatandaşın tepkisini uyandırdı. Öğrenciliğinde Gülen örgütlenmesinin evlerinde kaldığı da kamuoyunu meşgul eden haberler arasında.

BEDEL Mİ ÖDENİYOR?
Suat Kılıç Bulvarı isminin verilmesinin, AK Partili belediye başkanı Osman Topaloğlu'nun aday gösterilmlesinde ve kazanmasında eski bakanın katkısı olduğundan mı sorusu da kamuoyunca sorulmakta. Eğer bu bir bedel ödeme ise bu kadarı yeterli, şimdi değiştirilmeli sözleri de gündemde dolaşmakta.

BAŞKA İSİM VERİLSİN
Komuoyu, hakkında FETÖ/PDY bağlamında haberler bulunan, arasıra talihsiz beyanlarıyla adeta o haberleri haklı çıkarır duruma düşen eski bakanın adının o bulvara yakışmadığı düşüncesinde. 15 Temmuz kahramanlarından birinin adı verilebilir diyerek de vatandaş düşüncesini beyan etmekte.

SÜRGÜN EDİLDİ İDDİASI
Kurban Bayramı münasebetiyle düzenlenen törende eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile aynı fotoğraf karesinde görülen 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen'in de Kılıç hakkındaki iddialardan nasibini alıp, tenzili rütbeyle Rize Vali Yardımcılığı görevine adeta sürgün edildiği öne sürülmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum