NECİP FAZIL İLKADIM'DA ANILDI

NECİP FAZIL İLKADIM'DA ANILDI
İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evin'de Üstad Necip Fazıl Kısakürek ölümünün 33. yıldönümünde anıldı

Türk Edebiyatının ve düşünce dünyasının son dönemde yetiştirdiği en büyük isimlerden biri olan Üstad Necip Fazıl Kısakürek İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi' işbirliğiyle düzenlenen programla yad edildi.

OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.  Dr. Mehmet Aydın'ın moderatörlüğünde OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram ve OMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şeyma Kuran'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, Necip Fazıl Kısakürek, hayatı, yaşamı, şiirleri ve eserleri anıldı. Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evinde gerçekleştirilen programa İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, İlkadım Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu,  Başkan Danışmanı Mustafa Kul, Basın Yayın Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, Dış İlişkiler Müdürü Şamil Bilgü ve çok sayıda davetli katıldı.

ÜSTAD'IN YAŞAMI ÖRNEK ALINMALI

Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in  hayatından çeşitli bilgiler aktaran OMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şeyma Kuran, Ünlü şairin hayatından, doğumundan ölümüne kadar her anıyla örnek alınması, üzerinde düşünülmesi ve dersler çıkarılması gerektiğini söyledi.

FAZIL'IN MÜCADELESİNİ EMANET BİLMELİYİZ

Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in mesajını ve mücadelesini gençliğin iyi anlaması gerektiğini ifade eden OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, " Gençlerin Üstad'ın eserlerine odaklanmaları, onun şiirlerinde derinleşmeleri gerekiyor. Üstadın sık sık söylediği, 'Ne yaptık, ne yaptılar mukaddes emaneti?' mısrasından yola çıkarak onun mücadelesini bir emanet bilmek zorundayız. Üstadın bize ve bütün müminlere bıraktığı vasiyet, öncelikle onu anmak ve anlamak olmalıdır." dedi.

DOĞRU KAYNAKLARLA BESLENMELİYİZ

Gençlere tavsiyelerde bulunarak kültürel anlamda doğru kaynaklarla beslenilmesi gerektiğini söyleyen OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, " Gençlerin günümüzde  maalesef pop şarkılarını ezberle biliyor. Yabancı kültürlerin etkisinde kalan televizyon dizilerindeki aşka özendiriliyor. Bu dizilerdeki aşk gerçek aşka değil. Yine gençlerimiz sosyal medya  üzerinden manası ve anlamı olmayan içi boş sözler paylaşıyor. Bunlar doğru şeyler değil. Doğru kaynaklarla beslenerek şiiri laf olsun diye değil, şiiri anlayıp özümseyerek kendimize rehber edinmeliyiz. Üstad Necip Fazıl gibi değerlerimizin şiirindeki aşkı yakalayıp kendimize ölçü almalıyız. " diye konuştu

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.