NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

NE YAPMAYA  ÇALIŞIYOR?
Seçimleri en yakın rakibine 165.062 oy farkı atarak kazanan Mustafa Demir hâlâ mazbatasını alamadı. 10,562 oy farkla kaybeden Erhan Usta'nın halen daha YSK'ya neyin itirazını yaptığı anlaşılamadı.

31 Mart yerel seçiminde Cumhur İttifakı olarak AK Parti'den Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına %47.37 oranla ve 379.036 bin seçmenin iradesiyle seçilen Mustafa Demir, en yakın rakibine 165.062 oy farkı atarak kazanmış olmasına rağmen hâlâ mazbatasını alamadı. 210,562 oy farkla kaybeden Erhan Usta'nın halen daha YSK'ya neyin itirazını yaptığı anlaşılamadı. 

jjjj-001.png

DEMİR'İN MAZBATASI NEDEN VERİLMİYOR?
Bağımsız Samsun Milletvekili ve 31 Mart tarihinde gerçekleşen yerel seçimde bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Erhan Usta'nın YSK'ya yaptığı itirazlar, Mustafa Demir'in mazbatasını almasına engel oluyor. Türkiye'nin birçok yerinde iki rakip arasında başa baş geçen seçimlerin olduğu yerlerde dahi -İstanbul istisnası hariç- seçilen başkanlara mazbataları verildi. Ankara, Bursa, Balıkesir gibi Büyükşehirlerde muhalefetin itirazları direkt reddedilirken seçimin kaybedeni Erhan Usta'nın 210,562 oy farkına rağmen Samsun İl Seçim Kurulu'nun kazanan başkan Mustafa Demir'in mazbatasını hâlâ vermemiş olması kamuoyunda tartışılmakta. 

erhan-usta-2.png

BÜYÜKŞEHİR, BAŞKANINI BEKLİYOR
AK Parti eski il başkanı Adem Güney'in sahibi olduğu bir internet sitesinin Samsun'da seçim dönemi boyunca Erhan Usta yanlısı olduğu ve alenen destek verdiği ortada olan haberlerin yanında bir de sahte anketler yayınlaması ve algı operasyonları yapması da yeterli olmadı. Seçmen iradesini kullandı ve bu sitenin anketlerinde sonuncu olarak gösterilen Mustafa Demir'in 1. olarak gösterilen Erhan Usta'ya 210,562 oy fark atması algı operasyonlarının ve sahte anketlerin çürük olduğunun delili olarak yorumlandı. Ve bütün bunların sonunda bu kadar oy farkına rağmen halen daha Mustafa Demir'e mazbatası verilmemesi Erhan Usta'nın itirazları Samsun Büyükşehir'in Başkanını beklediği bugünlerde yapılacak hizmetlerden daha mı önemli sorusunu akıllara getiriyor. 

wwwww.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum