NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?
Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın son 3 ay içerisindeki siyasi faaliyetlerini, yaşadıklarını, siyasi hayatının dönüm noktası olan bu süreçte nelerin gerçekleştiğini kısaca özetlersek; Sorduğumuz soru çok basit, Erhan Usta ne yapmaya çalışıyor?

Samsun Milletvekili ve MHP eski grup başkanvekili Erhan Usta'nın son 3 ay içerisindeki siyasi faaliyetlerini, yaşadıklarını, siyasi hayatının dönüm noktası olan bu süreçte nelerin gerçekleştiğini kısaca özetlersek; Sorduğumuz soru çok basit, Erhan Usta ne yapmaya çalışıyor? 

281607.jpg

İŞTE YAŞANANLAR
MHP’de Meclis grup Başkanvekilliği yaparken EYT, partilerinin programlarında var olsa da İYİ Parti'nin teklifini desteklediği için grup Başkanvekilliğinden alındı. Yılbaşından sonra bir röportaj vererek Cumhur İttifakı görüşmeleri kapsamında Samsun'da 7 belediye istedikleri ancak AK Parti'nin 2 belediye verdiğini vurgulayarak "İttifak olmazsa olmazımız değil" dedi. MHP hakkında soruşturma başlattı ve Partisinden ihraç oldu. Ulusal bir gazeteye konuşarak ‘adaylık tekliflerini değerlendiriyorum’ dedi. Twitter hesabından ‘vatandaşların bu talebine kayıtsız kalamam’ deyip aday olacağı sinyalini verdi. Daha sonra özür dileyerek adaylıktan vazgeçtiğini beyan etti. Meral Akşener’le görüşüp aday olmadığını ama Milletvekili olarak zaman istediğini söyledi. Şimdi de bağımsız aday olacağı iddia ediliyor. Önceki akşam attığı bir tweet de bunu doğrular nitelikte. 

erhan-usta-anadolu-ajansi_16_9_1540399453.jpg

BU GİDİŞ NEREYE?
Erhan Usta, hemşerileri tarafından sevilen bir isim. Ancak Bu süreçte arkasına aldığı rüzgârı kaybetmek üzere. Sevenlerini hayal kırıklığına uğrattığı vatandaşlarca dillendirilmeye başladı. En son attığı tweette M. Kemal Atatürk’ün ''Ben 1919 senesi mayısı içinde Samsun’a çıktığım gün elimde maddî hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevî bir kuvvet vardı. İşte ben, bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım.'' sözünü paylaşması bağımsız aday olacak diye yorumlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum