NASIL GAZETECİLİK?

NASIL GAZETECİLİK?
5 Temmuz 2019 tarihinde yaptığımız 'GELİNEN NOKTA!' başlıklı özel manşet haberimizi Samsun'da yayın yapan yerel gazetelerden biri on gün sonra birinci sayfadan özel haber gibi manşet vererek gazetecilik etiği ve meslek ilkelerini hiçe saydı.

10 GÜN GERİDEN
Sürekli olarak Gazi Devlet Hastanesi'nde ve Samsun'un ilçelerindeki hastanelerine kadar bütün sağlık kurumlarında yaşanan olaylar ve aksaklıkları bugüne kadar takip eden ve kamuoyuna duyuran gazeteniz Denge, 5 Temmuz 2019'da gündeme Gazi Devlet Hastanesi'nde yaşanan rapor skandalını gözler önüne sermişti. Samsun'un yerel gazetelerinden birinde 14 Temmuz 2019 tarihli gazetenin 1.sayfasında gazetecilik açısından utanç veren bir görüntü ortaya çıktı. Ülkemizde ulusal medyada gördüğümüz durum şehrimiz Samsun'da da ortada. 

ooooo.jpg

BU MU HABERCİLİK ANLAYIŞINIZ?
Dijital yayıncılığın giderek hız kazanması, hatta sektörü içerik üretim açısından domine etmesiyle birlikte, gazetecilik etiği ve meslek ilkeleri neredeyse çöpe atıldı. Gazetecilikte fikri takip yapmadan haber yapmak sıradan şeyler haline geldi. Rezil olmak kolay, iyi gazetecilik yapmak zor. Ülkenin giderek karmaşıklaşan sosyal siyasal gündeminde sorumluluk sahibi, işini doğru yapan gazetecilere olan ihtiyaç büyüyor. Şimdi gazeteciliğin ne olduğunu ve gazetecinin kim olduğunu yeniden düşünmek zamanıdır. 

5 TEMMUZ TARİHLİ HABERİMİZ

opera-anlik-goruntu-2019-07-14-190712-www-dengegazetesi-com-tr.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.