Muzır Neşriyat


“Ünlü bir futbolcunun “diye başlayarak, o futbolcunun özel yaşantısı hakkında verilen  haberin topluma hiç bir getirisi olmadığı gibi toplumdan alıp götürdüğü çok şey vardır.
Asıl ünlü olan “ Domates”tir. Herkes tarafından bilinir,futbolcu öne çıkartılmış, eşi  ise daha da öne çıkartılmış bir haber kaynağıdır. Ünlü adı altında olumsuzluk ile anılan kişilerin gazetelerde yer bulması tam anlamıyla reklam amaçlıdır.
Futbolcu ve eşi hakkında ki haberler  yayınlayarak sayfasını dolduran basın,toplumun ahlak yapısının bozulmasına hizmet etmek için birbiri ile yarışırken, başka   bir sayfasında toplumun  nasıl bozulduğunu anlatması  o toplum ile  dalga geçtiğinin belgesidir.
Bu tür haberler toplumu bozar mı ?
Bunun için haberden kimlerin etkilendiğini ,nasıl bir mesaj verdiğini görmek gerekir. Gazetelerde boy boy adı geçen kadının resimleri, giyimi ,gece kulüplerinde ki  renkli yaşantısı gençler üzerinde nasıl bir algı oluşturur ?
Eşi kampa gittiğinde sevgilisi ile olan birlikteliği hangi kadına yakışır ve hangi aile yapısına uyar . Bu durumun manşete taşınmasını sağlamak hangi eşe yakışır. Tüm bu olumsuzluklar toplum ahlakının bozulmasına neden olur mu ?
Amaç para kazanmak olunca  hiçbir ahlak kuralının önemi kalmıyor.
Peki tüm bu ve buna benzer  toplum ahlaki  yozlaşmasının , aile yapısının    bozulmasını kim engelleyecek ? Doğal olarak devletin görevidir bu.
Bu tür ahlaki bozulmaların üstüne gitmeye başladığında devlet,özellikle günümüzde akla hayale gelmeyecek bir  tepki  görecektir mutlaka  özgürlüklerin kısıtlanması, demokrasi vs.  vs.  ,toplumun bozulmasının önüne  geçilmesi için hiç bir  tepkinin önemi yoktur. Çünkü ahlaki yapının çökmesi geleceğin  kararması demektir.
Muzır kurulu, 1927 de kuruldu ve İhtilaldan sonra 1986 yılında son durumunu aldı.Küçükleri muzır neşriyattan koruma kanunu gereğince ceza alan bir dergi sahibinin savunduğu fikre bakın.
‘’… para cezası üç kere uygulandıktan sonra Muzır Kurulu doğrudan poşete sokuyor. Bu durumda yayın hayatını sürdürme imkânı yok. Poşet kararı, aslında aylık porno dergileri için veriliyor. Poşete girdiğin andan itibaren reklam yapamıyor, bayide tezgâh altına giriyorsun. Ayrıca 18 yaşın altındaki küçüklere satamıyorsun…’’
Dergi sahibinin derdini anladınız mı? Reklam geliri azalacak ve 18 yaşından küçüklere satış yapamayacak. Sizce toplum ahlakı ve ülkenin durumu umurunda mı ?
Sözü edilen bir dergi, ya televizyon kanallarında  izleme rekoru kıran  programlar, reklam ağırlıklı televizyon kanalları ve bunların yayınladığı cinsel içerikli reklamlarda ki kontrolsüz görüntülerden dolayı kapatılma İhtimali nedir?
Tüm ülke basının ayağa  kalkacağını şimdi den görebiliyorum.
Devletin yapacak olduğu en güzel hareket tarzı şifreli kanal sistemine geçmek olacaktır.Parayı veren ve istekli olan bu hizmeti parası karşılığında alacaktır.
Gazetecilerin magazin sayfaları, üçüncü sayfa cinayet ve vurdulu kırdılı haberleri ayrı bir bölüm olarak poşet İçerisinde satılmalıdır.
Dumansız hava sahasına nasıl destek verip de uygulamasına büyük oranda katkı sağlanmış ise halk, kendisine hiç bir şey vermeyen programların şifrelenmesine de destek verecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR