Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

MUTLU OLABİLMEK

İnsanoğlunun elde ettikleri ile umut ettikleri arasındaki mesafe ne ise, Gerçek ile hayal arasındaki mesafe o kadardır. Var olanları bilebilmek, ona akıl erdirebilmek insanın kendisini bilmek ile, olanları görebilmek ve idrak etmek te, kemalatın göstergesidir.

 

Tarikat ehlinin, Seyri suluk merakı, Dünya ehlinin seyahat etme, değişik yerler görme merakının, dünyadaki tezahürleri çok çeşitlilik arz etmektedir. Devasa uçakların, bir kasaba kadar Gemilerin inşa edilmesi, İnsanların bunlara olan taleplerini gösterirken, bunlar için ödeyecekleri binlerce liranın büyüklüğü, birçok kimsenin karşılayamayacağı bir rakamla ortaya çıkmaktadır.

Hayal etmek, resimleri seyretmek, gazete sütunlarındaki reklamları, televizyondaki dizileri izlemek te,  Züğürt tesellisi olarak  isimlendirilmektedir.  

Bir tur transatlantiğin içinde, Kıtalar arası uçak la uçabilmek günümüz insanına sunulan hizmetler olarak görülürken, Ülkelerin ve insanların EKONOMİK durumlarına göre, bu imkânların veya hayallerin boyutları da değişmektedir. Suriye’deki çatışma içinde olan bir insanın, şu andaki CAN kaygısı, Afrika nın sıcağında SU ve EKMEK bulamayan nice kadın, çocuk ve insanların halleri ve hep genelde Müslüman ülkelerdeki VAHŞET lerin baskısı, Soyguncu BATILILAR için normal ve tabii istekler olarak görülürken.  yukarıdaki hallerin, Müslümanların bir kısmına düşünme sınırlarını dahi dar etmektedir.

Bir tarihte Akdeniz deki seyahatim sırasında, Oradaki Ecnebi Turistlerin yoğunluğu ve hallerini görerek, Şeytanın aklıma düşürdüğü  “Bu dünya nimetlerini hep bu gayri Müslimler mi yaşayacak, adamlar gezip tozuyorlar” sorusuna evdeki Kur’an mealini açtığımda,

 “ALLAH VE PEYGAMBERİNİ TANIMIYANLARIN (REFAH İÇİNDE ) DİYAR, DİYAR DÖNÜP DOLAŞMALASI ZİNHAR (SAKIN HA) SENİ ALDATMASIN.- AZICIK BİR FAİDEDİR (O) SONUNDA VARIP SIĞINACAKLARI YER CEHENNEMDİR, O NE KÖTÜ YATAKTIR.” (Al-i İmran Suresi 196/197)

İle, Cevaplanıyordu…

Memleketimizde 90 yılı aşkın bir zamandır Maddeci görüşe hâkim öğretim gördürüldüğünden insanlarımız, gerçekleri görmekten mahrum bırakılmıştır. Hep hayal etme üzerine kurgulanan dünya hayatımız, var olanlar gösterilmediğinden, Okumuş birçok CEHLİ MÜREKKEBİN, Nasıl HARİKA bir hayatın içinde olduğumuzdan mahrum, insanları ortaya çıkarmıştır. Oysaki

Bilim adamlarının tespiti ile, içinde yaşadığımız Dünya’nın Uçsuz, Bucaksız kainatın içinde, 200 Milyar yıldızı barındıran Samanyolu  galaksisi ve Güneş Sistemindeki yerimizin, Galaksi ve uzay içinde saatte 950.000 Km süratte, Güneş ve VEGA yıldızı doğrultusunda 720.000 Km. saatte hareket  halinde olarak, günde 17 Milyon 280 bin Km.yol almaktadır.

Dünyamız Kendi ekseni etrafında, saatte 1670 Km.lik hızı, gece gündüzü meydana getirirken, Güneş etrafındaki 108.000 Km. saatlik oval şekildeki dönüşü, yıl içindeki mevsimlere sebep olmaktadır. Gök alemindeki bilinen seyahatte yıldızlar aleminin değişikliklerini temaşa  eden, böyle saltanatlı, kerametli bir küre, insan oğlunu, Top gibi yuvarlak bu varlık içinde, Afrika’nın Ümit burnunda BAŞ AŞAĞI iken, Kuzey ve Güney yarım kurede YAN DURAN ,Kuzey in üst kısmında 27 derece yan durmasına rağmen, Her yeri OVA GİBİ algılatarak düz gösteren RABBİN (C.C.) nün nimetini bilmemesi. Ve bir ömür boyu süren bu büyük SEYAHAT’in ne büyük bir İKRAM olduğunu görememenin gaflet ve küfür olacağıdır.  

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR