MÜTEAHHİDİ KİM?

MÜTEAHHİDİ KİM?
Keresteciler Kooperatifi’nin; MÜTEAHHİDİ KİM?

       Toybelen Mahallesi’nde yapılmakta olan resmiyetteki adı Güney Küçük Sanayii Sitesi Yapı Kooperatifi olan, ancak kamuoyunda Keresteciler Sitesi olarak bilinen sitenin inşaat alanında müteahhidinin isminin yazılmamış olması kamuoyunun dikkatini çekmekte. Yasa gereği 500 metrekareyi geçen binalarda müteahhit olma zorunluluğu göz önüne alındığında bu binaların müteahhidi yok ise gerekli mercilerin konuyla ilgili gerekli işlemleri yapıp yapmadıkları da merak konusu.

    RUHSAT ALABİLMESİ İÇİN ŞART

     Keresteciler Sitesi ile ilgili yaptığımız haber kamuoyunda büyük yankı bulurken, inşaata boş tabela asılması akıllara durgunluk verdi. Yapılan bu kadar büyük binaların yapanı belli değil, müteahhidi belli değil, denetim firması belli değil, adeta Allah’a emanet bir yapılaşma söz konusu. Tabelanın boş olma nedeni akıllara acaba binanın ruhsatı yok mu sorularını getirmekte. Öte yandan binanın ruhsat alabilmesi için müteahhidinin olma zorunluluğu olduğu da açıkça ortada olmasına rağmen binayı kimin yaptığı dahi belli değil.

     MAAŞ LA BİRİSİNİN YAPMASI YASAL MI?

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönetmenliği gereği, binaların mutlaka bir Müteahhit firma tarafından yapılma zarureti olmasına rağmen binaların bir üyenin veya üyelerin yakınları tarafından maaşla yürütüldüğü iddia edilmekte. Şayet bu iddia doğru ise binaların ruhsatının olup olmadığı da büyük bir soru işareti olarak kalmaktadır.

             AVUKATLARININ DA BİNALARI KAÇAK

       Keresteciler Kooperatifi’nin avukat olarak tuttukları Adem Güney’in çalıştırmakta olduğu SaSa Kafe’nin de kaçak yapılaşma sonucunda işletilmekte olduğu göz önüne alındığında Keresteciler Sitesi’nin de avukatlığını alması, acaba siyasi ağırlık koymaya çalışarak ruhsatsız inşaat mı yapılmakta sorusunu akıllara getirdi.

 

    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum