Muş’ta kömür ararken gaz buldular

Muş’ta kömür ararken gaz buldular
Muş'un Yaygın Beldesi yakınlarında Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) adına sondaj çalışması yapan ekip, kömür madeni ararken, metan gazı buldu.

Sondaj kuyusunda çıkan gaz, işçilerin ısınmasında ve yemek yapımında kullanılmaya başlandı.

Muş merkeze bağlı Yaygın Beldesi yakınlarında Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü yaklaşık altı aydan buyana kömür madeni araştırması yapıyor. Sondaj çalışması yapan MTA açılabilecek olan bir işletme için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. MTA adına sondaj çalışması yapan ekip bir kuyuda ilginç bir şeye rastladı. 260 metre derinlikte bir anda sondaj borusundan çamurla birlikte yeryüzüne gaz çıktı. Çamurun temizlenmesinin ardından gaz çıkısı daha da arttı. Kömür ararken gazı bulan sondaj firması çalışanları metan gazı ihtiyaçları için kontrollü bir şekilde kullanmaya karar verdiler. Çalışanlar kuyunun üzerine güvenlik için bir vana taktı. Vananın takılmasının ardından gaz işçilerin barındığı çadıra boru ile çekilerek sobada yakılmaya başladı.

“GAZI HEM ISINMADA HEMDE YEMEK PİŞİRMEDE KULLANIYORLAR”

Isınma için kullanılan gaz, işçilerin yemek işlerinde de kullanılmaya başladı. İşçiler metan gazını yakarak yemeklerini yapıyor, sobalarında bitmek tükenmek bilmeyen bir ısı ile ısınıyorlar. Sondaj çalışanlarından Mehmet Kılınç, “Yıllardan buyana bu işi yapıyorum. Fakat ilk kez böyle bir şeyle karşılaştık. Benden önceki vardiya çalışanları bu gazı bulmuşlar. Bizde gazı ihtiyaçlarımız için kullanıyoruz.” dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.