MÜŞAVİRLER ODASINA JET DAVET

MÜŞAVİRLER ODASINA JET DAVET
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU, Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hayrul KAYAR ve yönetim kurulu üyelerini Ankara’ya Çalışma ziyaretine davet etti.

    Bilindiği üzere, Bakan MÜEZZİNOĞLU; 1 Nisan 2017 Tarihinde Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasında kahvaltılı bir toplantıya konuk olmuş ve bu toplantıda Oda Başkanı Hayrul KAYAR tarafından kendisine, Bakanlığına bağlı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu ile ilgili uygulamalarda yaşanan sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik öneriler konusunda bilgilendirme yapılmış ve çözüm önerilerinin hayata geçmesi için sayın bakandan destek talebinde bulunmuştu.

 

     Bakan MÜEZZİNOĞLU, burada yaptığı konuşmada; kendisine sunulan sorunların ve çözüm önerilerinin son derece mantıklı olduğunu, özellikle aynı bakanlığa bağlı kurumlara ayrı ayrı yapılan bildirimlerin mantıksız olduğunu, bunun yerine kurumlar arası bilgi paylaşımının sağlanmasının daha doğru olduğunu ifade ederek, referandum sonrası yapılacak bir çalışma toplantısına Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanını ve Yönetim kurulu üyelerini davet edeceğini söylemişti.

 

     Referandumdan bir hafta gibi çok kısa bir süre sonra bakan MÜEZZİNOĞLU, Mali Müşavirler Odası Başkanı Hayrul KAYAR başkanlığındaki yönetim kurulu üyelerini, çalışma toplantısına katılmak ve burada gerek Sosyal Güvenlik Kurumunun, gerekse Türkiye İş Kurumunun yetkililerine, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda sunum yapmak üzere davet etti.

 

     Bakanlığın Ankara’daki binasında, Bakan MÜEZZİNOĞLU’nun başkanlığında yapılan çalışma toplantısına; Bakan Yardımcısı, Bakanlık Müsteşarı ve Müsteşar Yardımcıları, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumunun Başkan ve üst düzey yöneticileri katıldı. Toplantıda, Samsun Mali Müşavirler Odası Başkanı Hayrul KAYAR tarafından, her iki kurumun uygulamalarında yaşanan sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik öneriler konusunda sunum yapılarak bilgilendirme gerçekleştirildi.

 

     Toplantının sonunda, Bakan MÜEZZİNOĞLU’nun talimatları ile, Müsteşar Yardımcısı Koordinasyonunda bir çalışma ekibi tarafından yapılacak bir çalışma ile, yasa değişikliği gerektirmeyen sorunların çözümü konusunda bir çalışma başlatılması kararlaştırıldı.

 

     Bakan MÜEZZİNOĞLU ayrıca, Başkan KAYAR ve yönetim kurulu üyelerine, Samsun Odası nezdinde tüm ülke genelindeki meslek mensupları adına teşekkür etti.

 

     Çalışma toplantısı sonrası bir değerlendirme yapan başkan KAYAR; öncelikle sayın bakanımıza camiamıza gerek konuk olarak, gerekse çalışma toplantısına davet ederek yaşattığı onur için şükranlarımızı sunuyoruz dedi. Başkan KAYAR, Samsun odası olarak bugün tarihi bir misyonu gerçekleştirdiklerini, sundukları sorunların ve çözüm önerilerinin tüm ülkedeki meslektaşları ve iş âlemini ilgilendiren hususlar olduğunu, ülke genelindeki 103.000 meslek mensubunu temsil etmenin onurunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan KAYAR devamla, sorunların çözümü noktasında ilk kez bu denli mesafe alındığını ve yakın bir gelecekte pek çok sorunun çözülmüş olarak görmenin mutluluğunu yaşayacaklarını belirtti. Bugünkü başarının, İlkadım şehri Samsun’a yakıştığını ve gerçekten meslek camiası içinde Samsun Odasının büyük bir başarıya imza atmış olmanın haklı gururunu yaşayacaklarını söyledi.

 

      Başkan KAYAR, bundan sonraki hedeflerinin, tıpkı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı kurumlarda yaşanan sorunlarda olduğu gibi, gerek meslek camiasının ve gerekse reel sektörün Maliye bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile ilgili başta kayıt dışı ekonominin önlenmesi olmak üzere pek çok konudaki sorunlar ve bu sorunlarla ilgili gerçekçi çözüm önerilerinin sunulması olacağını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.