Murat Toktaş Uyardı “21 Ocak a dikkat”

Murat Toktaş Uyardı “21 Ocak a dikkat”
Belediye belgesi olmayan konaklama tesisleri 21 ocak tarihinde kolluk kuvvetlerinin terminaline bağlanıp bildirim yapma zorunluluğu geliyor.

Bakanlık belgeli olmayan Konaklama tesislerininin bulundukları bölgedeki kolluk kuvvetlerine konaklayan misafirlerini bildirmeleri için alt yapılarını tamamlamaları gerekiyor. Son tarih 21 Ocak. Bu tarihten itibaren kimlik bildiriminde bulunulma zorunluluğunun başlayacağını belirten KATİD Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Murat Toktaş “ Bakanlık belgeli konaklama tesisleri zaten bildirimde bulunuyor. Bunların haricinde kalan konaklama yerleri apart, pansiyon, bekar evleri, günü birlik yada saatlik konaklama yerleri gibi tesislerde kolluk kuvvetleri terminaline bağlanarak konaklayan misafirlerini bildirme zorunluluğu 21 ocak tarihinde başlıyor.” dedi.

5 ile 10 bin lira arası ceza ve kapama
Cezalarında çok ağır olduğunu belirten Toktaş “678 nolu olağan üstü hal kararnamesi ile konaklama tesisleri tüm kayıtlarını bilgisayarda günlük olarak tutacak, genel kolluk kuvvetlerinin sistemine anlık olarak bildirecektir. Bu işlemleri yapmayan tesislere 5 ile 10 bin lira arası idari para cezası kesilecek.” Diyerek tesisleri uyardı.Bu kapsamda sadece konaklama tesisleri değil kamu ve hastanelerinde bu kapsamda olduğunu belirten Murat Toktaş, bu kanuna uymayan tesislere önce para cezası tekrarı halinde kapama cezası verileceğini hatırlatarak “Güvenliğin ön planda olduğu, hükümetin ciddi tedbirler aldığını bu günlerde tesislerimizin sıkıntı yaşamaması için konuya hassasiyet göstermeleri gerekiyor.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.