MURAT İKİZ HAKKINDA AĞIR İDDİALAR

MURAT İKİZ HAKKINDA AĞIR İDDİALAR
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz hakkında;AĞIR İDDİALAR

       Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan şikayetlerde Atakum’da bir binada kendisine ait dört adet daireyi Cemaa’te tahsis ettiği, göstermelik olarak çok düşük fiyata kiraladığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Murat İkiz hakkında Cumhuriyet Savcılığı’nda dosya hazırlandığı, dosyada Başkan İkiz hakkına birçok suçlamanın olduğu, bu suçlamalarla ilgili çok sayıda dokümanın da dosyaya sunulduğu iddia edildi. Hazırlanmakta olan dosyanın numarası da gazetemizde mevcut olup zamanı gelince tarih ve sayısı okuyucularımızla paylaşılacaktır.

manset-(1)-001.jpegmanset-(4).jpeg

    SADECE CEMAAT İLE SINIRLI DEĞİL

    Murat İkiz hakkında hazırlanan dosyada birçok suçlama bulunmakta, suçlamalar arasında özelleştirilen otogardan tutun, Bütünşehir Yasası’nın çıkmasının ardından Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen borçların büyük bir kısmının şişirme faturalarla doldurulduğu iddiası da var. Sadece SASKİ’ye devredilen 37 milyon liralık borcun fatura detaylarının da araştırılması istenilirken, 37 milyon liralık borcun büyük bir kısmının şişirme fatural ar olduğu iddiası ortalığı felaket karıştıracak gibi görünmekte.

37 trilyonluk faturanın kamu kısmı hariç diğerlerinin büyük kısmının doğrudan temin yöntemi ile Cemaat firmalarından temin edilerek PDY'e kaynak aktarıldığı; ayrıca gerek Ramazan aylarında gerekse de sair zamanlarda Cemaat’in öğrenci yurtlarının gıda maddesi temininin Cemaat'e yakın bir marketten alınarak belediyeye fatura edildiği de iddialar arasında.

manset-(2).jpegmanset-(3)-001.jpeg

 SORUŞTURMA DOSYALARI HAZIR

     Havza Belediye Başkanı Murat İkiz hakkında hazırlanan soruşturma dosyalarının, idari ve ceza dosyaları olmak üzere ayrıldığı, konuyla ilgili Mülkiye Müfettişleri talep edildiği ve bazı suçlarla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’nın bir dosya hazırladığı öğrenildi; bu dosya soruşturma aşamasında olması nedeniyle kamuoyu ile paylaşmıyoruz. Ancak dosyanın tarih ve numarasını zamanı geldiğinde yayınlayacağız.     Ahmet Ufuk ERKAN    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum