Murat İkiz ‘den Rüzgar Enerji Santrali Ziyareti

Murat İkiz ‘den Rüzgar Enerji Santrali Ziyareti
Havza Rüzgâr Enerji Santrali (RES) şantiyesini ziyaret ederek ilgililerden bilgiler alarak incelemelerde bulundu.

İkiz ilk olarak şantiye binasını ziyaret ederek burada Şantiye Şefi Mühendis Veli Ay ile bir süre görüştü.

Şantiye Şefi Mühendis Veli Ay işletme ve yatırım hakkında Havza Belediye Başkanı İkiz’e bilgiler verdi.

Ay inşa çalışmaları devam eden işletmenin toplam yatırım miktarının 60 milyon dolar olduğunu belirterek; “Bu güne kadar yatırımın yaklaşık 30 milyon dolarlık kısmını gerçekleştirdik. Bu güne kadar trafo merkezimiz, enerji nakil hattı bağlantımızı tamamladık. Rüzgar türbinlerinin yol ağı çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah Mayıs ayında rüzgar türbinlerini kurarak elektrik üretimine geçmeyi hedeflemekteyiz. Kurulacak 16 türbinden 56 megavat elektrik üretimi geçekleştirilmesi planlanmakta.” Dedi.

İkiz ve Ay daha sonra inşaatı tamamlanan RES trafo merkezimi ve yapımı devam eden rüzgar türbinlerinin yol ağı çalışmalarını incelediler.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ülke olarak yenilenebilir enerji kaynakları açısından oldukça büyük bir avantaja sahip olduğunu belirterek; “Enerji önemli ve sürekli bir ihtiyaç. Bu ihtiyacın karşılanması ve enerjide dışa bağımlılığın azaltılması için bu tür yatırımlar çok önemli. İlçemizde yapılan bu yatırım ile hem istihdam sağlanacak hem de ülkemizin enerji ihtiyacının karşılanmasında yönünde önemli bir yatırım. İlçemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun.” Dedi.

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.