Mumlar Özgecan için yakıldı

Mumlar Özgecan için yakıldı
Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunharca cinayete kurban giden üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan yurtdışında yaşayan Türkler tarafından mumlar ve duallarla anıldı.

ÖZGECAN, MÜNİH MEYDANI'NDA MUMLARLA ANILDI

Münihli Çapulcular Grubu adlı sivil bir inisiyatifin düzenlediği etkinlikte, kent merkezindeki Odeon Meydanı'nı Münihliler ellerinde mumlarla doldurdu.

Özgecan'ın resimleri ve olayı protesto eden Türkçe ve Almanca pankartlarla doldurulan meydanda, Özgecan için beş dakikalık saygı duruşu yapıldı. İnisiyatif adına konuşma yapan Ayhan Yılmaz Bu tür ölümlerin bir daha olmaması için ve kadına uygulanan şiddetin memleketimizde bir gelenek haline gelmesini protesto etmek için bir araya geldik. Bugün Kürdü, Türkü, Sünnisi Alevisi bir araya geldik. Bu bir araya geliş bu tür cinayetlerin azalmasına sebeb olacaktır umarız. Aramızda katiller dolaşıyor. Bunları engellemenin yolu demokrasiye kardeşliğe inananların sokağa çıkmasıdır dedi.

Etkinliğe bir müzisyen saksafonuyla çaldığı ağır parçalarla duygusal bir hava verirken, kadınlar Anneler çocuklarınıza saygı öğretin, Özgecan'a uzanan eller kırılsın ve Özcanımız yandı gibi pankartlar taşırken, bir erkek katılımcı Özgecan'a yapılan erkeklikse ben kadınım pankartı taşıdı.

Ahmet İNCEL / MÜNİH (DHA)


MUMLAR PARİS'TE ÖZGECAN İÇİN YAKILDI

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF), Mersin'de katledilen Özgecan için Paris'te mumlar yaktı.

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu tarafından düzenlenen 'Özgecan için bir mum da sen yak. Yasta değil isyandayız' eylemi Fransa'nın büyük şehirlerinde eş zamanlı olarak düzenlendi. Paris'te Republique meydanında toplanan FUAF üyeleri mumlar ile yere Özgecan yazdı.

Saldırının kınandığı anma gösterisinde Fransızca ve Türkçe basın bildirisi okundu.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.