MÜLTECİ FACİASININ ORTAKLARINA

HABER :

Ege'de facia; 18, 25, 30, 40...kişi boğuldu, 2 bebek kurtuldu  v.s.

YORUM :

İnsanım diyenler; şu soruların cevabını, Dinî, Irkî, siyasî, meşrebî veya mezhebî taassup olmadan, "bilgi, akıl ve vicdan" üçlüsünü birleştirerek çözüme yönelik cevap vermedikçe bu dram artarak devam edecektir!

Tarihin hiç bir döneminde, Ege’de, Akdeniz'de bu kadar acı ve ibretamizdram olmamıştır.

 

Hatta; Endülüs güneşinin bittiği ve bu gün modern sandığınız Avrupalıların; İber yarımadasında toplu katliamlarla bitiremediklerini, denizler de mülteci gemilerini batırarak yok etmeye çalıştıkları 1450-1492 yılları arasında bile, şu son 10 yıldır boğulanlar kadar insan ölmemiştir...

1- Arap Baharı diye alkışladığınız domino etkili isyanlar neydi?

2- Kim, niçin başlattı?

3- Bu bahara katkımız neydi, ne olmalıydı?

4- Müslümanlar mı başlattı, piyonlar mı?

5- Kim kârlı çıktı?

6- Suriye'de arap baharı niçin gerçekleşmedi hatta el'an başarısız ( Esad hâlen ayakta ve Suriye'de en güçlü) oldu da, ülke teksasa çevrildi?

7- Suriye bütün olduğu halde, "Büyük İsrail" projesinin önünde bir engel miydi ki, güçsüz veya parçalanmış hale getirilecek, ya da terbiye mi ediliyor?

8- Suriye'de oynanan oyun; coğrafyası, nüfusu, siyasi, etnik ve mezhebi ayrılıkların daha fazla olduğu İran'da ve Mısır'da niçin oynanamadı?

9- Dış politika zordur, hemen hükümetleri suçlamak kolaycılıktır ama gerçekten belki de irademiz dışında hatalarımız yok mu?

10- 14 yıldır; güçlü ve tek başına, ekonomide üstün başarılı bir iktidar tarafından yönetilen ülkemiz; son 3-4 yıldır özellikle "cambaza bak" projesiyle tüm enerjimiz içerde birlik ve beraberliği bozacak olaylara endekslenerek, dışarda gittikçe niçin yalnızlığa itilmektedir?

11- Suriye'li mülteciler neden, Türkiye'ye ya da Ege üzerinden hristiyan Avrupa'ya doğru gitmektedirler de, Ürdün, Arabistan, İran, Kuveyt gibi petro dolar zengini müslüman ülkelere gitmezler?

Tarih'de tesadüfi başarılı sonuçlar, zaferler çok azdır.

Uzun vadeli planları olanlar daima kazanır ve tarihi yazarlar.

Görünen o ki; Uzun vadeli planlarımız ya yok ya da "kervan yolda düzülür" diyerek, olayların akışına göre rota çizmeye çalışıyoruz!

İĞNE :

Seçim kazanma da mahir olduğu kadar, dış politikada mahir olamayanlara ve başarılıyız diyerek, aklımızla alay edenlere...

ÇUVALDIZ :

Sevdiğinin yanlışına mankurt gibi alkış tutanlara, hukuku güvenilmez hale getirenlere, zulmün ortaklarına…

MIZRAK :

Ekonomideki başarıyı, 3.ncü köprüyü, 3.ncü havaalanını, Kanal İstanbul projesini, Marmarayı, körfez geçişini, otoyolları v.s. göremeyenlere...

DUAMIZ :
Sadece ekonomik başarının; yolsuzlar,  zalimler ve alkışçılar yetiştirdiğini fazlasıyla gördük.

Ya Rabbi!

Bize, Ekonomide ki kadar başarıyı; dış politikada, eğitimde, hukukta ve vicdanlı olmakta da  yakalayan iktidar nasip eyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Alan Arşivi
SON YAZILAR