MUHTEMEL ADAYLARIN DURUMU

MUHTEMEL ADAYLARIN DURUMU
AK Parti Genel merkezi il Başkanı Muharrem Göksel’e istifa et demiş olmasına rağmen Göksel’in direttiği ve ‘Beni ancak Reis alır’ dediği iddiaları daha önce gazetemizde yayınlanmıştı.

AK Parti İl Başkanı Göksel alınmadan yapılan göstermelik anketler ve;

 

MUHTEMEL ADAYLARIN DURUMU

 

AK Parti Genel merkezi il Başkanı Muharrem Göksel’e istifa et demiş olmasına rağmen Göksel’in direttiği ve ‘Beni ancak Reis alır’ dediği iddiaları daha önce gazetemizde yayınlanmıştı. Gökselin henüz istifasını sunmamış olmasına rağmen bazı basın yayın organlarının yeni İl Başkanı ile ilgili anketler yapması tamamen göstermelik ve gerçeklerden uzak işler olarak yorumlanmakta.

 

HALKA DEĞİL TEŞKİLATLARA SORULUR

 

 

AK Parti Muharrem Göksel’in istifasının ardından atanacak olan yeni İl Başkanı ile ilgili Kamuoyu araştırması değil teşkilat temayül yoklaması ve STK temsilcileriyle anket yapar. Daha önceki İl Başkanlarının atanmalarında da aynı yolu seçtiği bilinen AK Parti Genel merkez yönetiminin STK lar ve teşkilat yöneticileriyle temayül yoklaması yaparak İl Başkanı atamıştı.

 

VEKİLLERİN ORTAK ADAYI OLURSA ‘O’ ATANIR

 

Atanacak yeni İl Başkanında en önemli rol Milletvekillerinin olup, bir araya gelerek uzlaştıkları isim üzerinden atama yapması olacak. Şayet bu mümkün olmaz ise ya eski vekillerden bir tanesi ağabey modeli olarak atanır ya da yaşlı bir isim üzerinde durulur. Milletvekillerinin üzerinde anlaşmasının mümkün olabileceği isimlerin başında Avukat Hakan Karaduman ismi gelmesine rağmen bu isminde mutabık kalınamaz ise eski Milletvekillerinden Ahmet Yeni ve Mustafa Demir’in ağır ağabey olarak atamalarının yapılabileceği Ankara kulislerinde konuşulmakta.

 

HOCAOĞLU VE ŞENGÜL’ÜN DE ŞANSI VAR

Atanacak yeni il Başkanları arasında adı geçen Avukat Yılmaz Hocaoğlu’nun da şansı olmakla birlikte Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e olan yakınlık ilişkisine tepki gösteren Milletvekillerinin olması nedeniyle atanamayabileceği konuşulmakta. Öte yandan HAS Partiden Numan Kurtulmuş’la birlikte AK Partiye geçen Avukat Hasan Tahsin Şengül’ün de şansının olduğu Bakan Demircan’ın Şengül’ün istediği vekillere sıcak bakılması halinde onun da atanma ihtimalinin olduğu öğrenildi.

 

Şenol Üstün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum