MUHTARLARLA KAHVALTI

MUHTARLARLA KAHVALTI
TEGV SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EĞİTİM PARKI ve MUHTARLAR EĞİTİM İÇİN BİRARAYA GELDİLER

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı, gönüllü, veli ve personelleri ile birlikte hafta sonu ilkadım ve çevre mahallelerde görevli muhtarlar ile kahvaltıda buluştu.

Buluşmanın gündemi eğitim idi. Kadıköy mahallesi sınırları içerisinde 15 yıldır ilk ve ortaokul çocuklarına eğitim alanında destek olmaya devam eden TEGV, bu yılda okul dışı saatlerde çocukların devlet tarafından verilen temel eğitimlerine  destek olmak istiyor. Matematik, Fen, Okuma, Sanat ve Kodlama alanında çocuk dostu atölyeleri ve bu alanda eğitimli ve donanımlı gönüllüleri ile çocukları bekliyor.

Baruthane muhtarı ve aynı zamanda Samsun muhtarlar derneği başkanı olan Mustafa Öztürk, zeytinlik, Kadıköy, Anadolu, hastanebaşı gibi mahallelerin tam ortasında kalan bu güzel eğitim parkı adeta açan güzel bir gonca gül gibi ilçemizi güzelleştirmekte. Kadıköy Mahallesi Muhtarı İlknur Bozkurt, Selahiye Mahalle Muhtarı Derya Bozkurt, Adatepe Mahalle Muhtarı Havva Rendeci, Anadolu Mahalle Muhtarı Şerif Yavşan, Kara Samsun Mahalle Muhtarı Hüseyin Yıldırım, Canik Yenimahalle Muhtarı İdris Yıldız, Karadeniz Mahalle Muhtarı İbrahim İpek, Yaşar Doğu Mahalle Muhtarı Ahmet Mutlu ile TEGV in komşu okulları arasında yer alan Kazım Orbay Okul Aile Birliği Başkanı Gülay Cavur, Kazım Paşa Okulu Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Oya Çörekçioğlu nun katılımı ve sohbeti ile renklenen kahvaltı buluşmasında, gönüllülerden de bilgiler ve düşüncelerini dinleyen Muhtarlar,  TEGV in her zaman çocuklar ile dolup taşması gerektiğini belirttiler.

Kahvaltı sonu keyifli geçen sohbet sonrası, ekip hep birlikte TEGV Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı içinde yer alan etkinlik atölyelerini gezip incelediler; okuma adası, düşler atölyesi, kodlama atölyesi, fen atölyesi ve drama atölyesini görüp şaşkınlıklarını belirten Muhtarlar, çocukların yıllardır bu ortamlarda eğitim görüp ne kadar şanslı olduklarını belirttiler.

İlçelerinde öğrenim gören çocukların okul dışı saatlerde TEGV e gelmesi için destek olacaklarını belirten Muhtarlar keyifli bir hafta sonu kahvaltısından sonra hatıra fotoğrafı çekinip Eğitim Parkından ayrıldılar.

  

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.