Muhalefetin de sesi kısılmak isteniyor

Muhalefetin de sesi kısılmak isteniyor
Büyük Birlik Partisi (BBP) Samsun İl Başkanı Ahmet Katrancı, 14 Aralık özgür basını susturma operasyonunun amacının seçimler öncesi muhalif basın ve partilerin sesini kısmak olduğunu belirtti.

BBP Samsun İl Teşkilatı 8'inci Olağan Kongresinde seçilen yönetim kurulu üyeleri, İl Başkanı Ahmet Katrancı başkanlığında toplandı. Toplantıda görev dağılımının yapılmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Katrancı, yönetim kurulunda görevlendirilen kişileri kamuoyuna tanıttı. Toplantıda konuşan Katrancı, "14 Aralık'ta maalesef basınımızın bir kısmına haksız siyasi bir operasyon başladı. Bu hukuki bir süreç ve operasyon değildir. BBP olarak özgür basına yapılanların karşısında oluruz. Hükümet burada bir taşla 3 -5 kuş vurma hesabı yapmaktadır. Burada vurulmaya çalışılan kuşlardan bir tanesi de muhalefettir. Türkiye'de özgür olan yazılı ve görsel basın hem kamu vicdanının hem de muhalefetin sesidir. Basın susturularak seçimler öncesi muhalefetin de sesi susturulmak isteniyor." diye konuştu.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu hatırlatan Ahmet Katrancı, Söğüt'e giden hükümet üyelerinin burada Şeyh Edebali'nin sözlerini okuduklarını, ancak daha Sögüt sınırlarından çıkmadan tüm söylediklerini unuttuklarını kaydetti. İl Başkanı Katrancı, "BBP olarak her zaman haksızlıkların, hukuksuz uygulamaların ve yolsuzluk yapanların karşısında olduk. Kim ne yaptıysa hukuk önünde, bağımsız ve tarafsız yargı önünde hesap vermelidir. Onun için 17-25 Aralık operasyonuyla hepimiz ümitlendik. Ülkemizdeki yolsuzlukların, hırsızlıkların ve rüşvet çarkının durdurulması için bir vesile olmasını arzu ettik. Ama maalesef Türkiye'yi yönetenler bunun üzerini örttüler, soruşturulmasına hukuki süreçlerin nihayete ermesine fırsat vermediler. Bizim arzumuz ve isteğimiz bir an önce adaletin tecelli etmesi ve varsa Türkiye'de yolsuzluğa, hırsızlığa, rüşvete bulaşanların hukuk önüne çıkartılıp mutlaka hukuk önünde hesap vermesi Türk milletinin beklentisidir. Şeyh Edebali'nin sözlerini kürsülerden seslendirenler bu sözleri ne çabuk unutuyor. Siz beysiniz size öfke yakışmaz. Size intikam ve öç alma duygusuyla hareket etmek, adaletsiz davranmak yakışmaz. Siz bir an önce kurtulmalısınız bu öfkeli halinizden. Herkese karşı hoşgörülü olmayı, adaletli olmayı ve sevgi dilini kullanıp, sevgi elini uzatmayı deneyin. Herkese karşı adaletli olmayı deneyin." ifadelerini kullandı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.