MUHALEFET UYKUDA!

MUHALEFET UYKUDA!
1 Kasım Milletvekili Seçimlerine 21 gün kala Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin Milletvekili adaylarının hiç birisi seçmenle buluşmadı.

AK Parti'li adayların saha çalışmalarına erken başlaması, CHP ve MHP'nin ise çalışmalarına başlamaması muhalefet partilerini destekleyen vatandaşlar tarafından eleştirildi.

CHP KEMİK OYUNA GÜVENİYOR

CHP'nin kemik oyunu alarak iki tane Milletvekili çıkardığı Samsun'da ilk iki sıra adayı değişmedi. Kemal Zeybek ve Hayati Tekin ise çalışmalara başlamadı. İlk iki sıranın dışında listeye giren diğer adayların da sahaya inerek çalışmalara başlamaması Milletvekilliği umutlarının olmadığını gösteriyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Samsun mitingine bir haftadan az bir süre kalmasına rağmen adayların sahada olmaması dikkat çekiyor. CHP'li vatandaşlar adayların sürekli sahada olmasını ve iki olan vekil sayısının üçe dörde çıkması için çalışmalara başlanılması gerektiğini düşünüyor.

MHP'Lİ ADAYLAR YETERİNCE ÇALIŞMIYOR

Samsun'da MHP'nin 300 oy farkıyla aldığı Milletvekili sayısını 1'den 2'ye çıkarmasına rağmen bunu koruması için çalışmalara yeterli derecede başlanmadı. Milliyetçi Hareket Partisi'nin Milletvekilliği aday listesinde ikinci sırada olan Bafralı Hüseyin Edis, karşısına AK Parti tarafından listeye altıncı sırada konulan güçlü rakibi Orhan Kırcalı'ya rağmen çalışmalara özverili bir şekilde başlamadığı gözleniyor. Dolayısıyla MHP'nin 7 Haziran seçimlerinde 2'ye çıkardığı vekil sayısını korumak için gerekli çalışmaları yapmadığı görülüyor. 7 Haziran seçimlerinden önce Samsun'a gelmeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ise 1 Kasım seçimlerinden önce Samsun'da miting düzenleyeceği fakat tarihin henüz belirlenmediği ise biliniyor.

AK PARTİ'NİN BÜTÜN ADAYLARI SAHADA

AK Parti'nin ise Samsun'da ikişer Milletvekili çıkaran CHP ve MHP'ye nazaran listede bulunan 9 adayın da sürekli sahada ve çalışmalarına hız kesmeden devam ettiği biliniyor. Samsun'da çıkaracağı vekil hedefini 9 olarak belirten AK Parti teşkilatları en az 7 vekil çıkarmak için çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. 300 oy ile kaybettiği 6'ncı Milletvekilinin dışında bir tane de artırarak sayıyı 7'ye çıkarmak isteyen AK Partili adayların 9'unun da sürekli sahada olması vatandaşın dikkatinden kaçmıyor. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum