MÜFTÜ HESAP VER

Yaklaşık bir yılr İlkadım Müftüsü Keramettin Demir'in yaptığı akıl almaz icraatları anlatıyoruz. Kamuoyu bu konuda bir hayli rahatsız, hangi çay ocağına, kahvehaneye veya sohbet mekanına gitseniz Keramettin demir'in icraatları konuşulmakta, bu adamın yüzünden Diaynet teşkilatı bir hayli itibar kaybetti. Gönül isterdi ki, gelsin yaptığımız haberlerin yanlış olduğunu ispat edecek belgeleri önümüze koysun ve biz de bunu kamuoyu ile paylaşalım, ancak müftü efendi bunu yapamadı, bize gönderdiği arkadaşlarla ilettiği mesaj elinde belge olmadığı için böyle bir şeyin söz konusu olamayacağı oldu.

Bizim kendisinden talep ettiğimiz belgeler çok basit belgelerdir örneğin 2008- 2010 yılları arasında Kalkanca Kuran kursu için toplanan paraların dökümü ile harcandıkları yerin karşılaştırmasını yapan belgeler elimize geldiğinde her şey ayan beyan ortaya çıkmış olacak.Yakın zamana kadar Kalkanca Kuran Kursu için ayda iki kez, şimdi ise ayda bir kez para toplanıyor, İlkadım ilçe sınırlarında 170 civarında camii var toplanan para belli Kakanca Kuran kursunun aylık gideri belli, şayet bu paralar denk geliyor ise biz yaptığımız tüm haberlerin tam tersini yapıp kamuoyundan özür dilemeye hazırız, yok Müftü efendi bunu yapamıyor ise o zaman bu şehri derhal terk etsin.

İlkadım Müftülüğü ile ilgili o kadar enteresan bilgi ve belgeler gelmeye devam ediyor ki sormayın gitsin geçtiğimiz aylarda Kalkanca Kuran Kursunun tadilatını yapmak üzere bir ihale açılmış, ihaleyi alan müteahhit çok düzgün bir insan, onu söğüşleyemeyeceğini anlayan müftülük bazı dedi kodular yayıp, adama işi bıraktırıp, işi bir İmama vermişler. Şimdi bu İmam Kalkanca Kuran Kursunun tadilat inşaatını yapıyor, hiç bu kadar vicdansızlık olur mu? İnsan birazcık Allah'tan korkar İmam müteahhitlik yapacak ise o zaman benim gibi istifa edip müteahhit olsun yok İmamlık yapacak ise o zaman müteahhitlikle ne işi var. Bu imam arkadaşın ismini verip daha fazla refüze olmasını istemiyorum ancak dağları mı deviriyor, yoksa kayaları mı bilmem ancak bu gidişle ben kafasını devireceğimi unutmasın.

Gelelim olayın siyasi boyutuna Allah'a şükürler olsun ki Milletvekillerimiz köy, kasaba, belde demeden yaz ziyaretlerini sürdürüyorlar ve milletin sıkıntılarını dinliyorlar iyi güzel de arkadaş şehrin göbeğinde yaşanan bunca olayı görmezlikten gelip, hiç bir şey olmamış gibi ötede beride artstlik yapmalarına göz yumacağımızı mı zannediyorlar. Ulugazi camiinde namaz kılan cemaat kan ağlıyor, Kalkanca Kuran kursunda olan bitenlerle ilgili insanlar sürekli sıkıntı çekip camilere yardım yapmaktan imtina ediyor, İnsanların inanç felsefesi alt üst olmuş durumda bizim artistler köylerde gezi programları yapıp bol bol yiyip içiyorlar.

Keramettin Demir Kalkanca Kuran Kursunun tadilat ihalesini alan müteahhidin işi neden bıraktığını ve tadilat işini yapan imamın bu işi neden yaptığını açıklamak zorundadır, şayet açıklayamaz ise o zaman bu işte kendisi İmamla birlikte ortak demektir. Bu konu çok ciddi ve çok önemli bir konu olup, herkes üzerine düşeni yapmak zorundadır. Kamunun malını babasının malı gibi har vurup, savuranlar hem bu dünyada hem de ahirette hesabını vermek zorundadırlar. Allah resülü kızı Fatımaya “Kızım Baban Peygamber diye günah işlersen Vallahi Cehennemdesin” dediğini unutmayalım.

Bir peygamber öz evladına günah işlediğinde cehenneme gireceğini yemin ederek söylüyor ise müftü, imam, din görevlilerinin Peygamber çocuklarından üstün tarafı nedir sorarım size. Neymiş efendim bu konularda yazmak doğru değilmiş, ne yani bu adamlar dokunulmaz masum insanlar mı? Bu insanların yanlışlarını anlatmayalım da şeytanın yanlışlarını mı anlatalım, hem bunların yaptıklarını şeytan yapsa bu kadar beceremez. Kuram kursuna toplanan paralardan makamınıza LCD Televizyon alacaksınız yazmayacağız, arabanızın tamir masraflarını Kuran Kursu derneği ödeyecek, aldığınız kurbanın parasını kuran kursu derneği ödeyecek, tuvalette kullandığınız peçetelerin parasını kuran kursuna topladığınız paralardan ödeyeceksiniz biz yazmayacağız öyle mi? Benim inandığım Allah, Benim İnandığım Kuran, Benim İnandığım Peygamber bunlara asla izin vermiyor, sizin inandıklarınız veriyor ise sizin dininiz size, benim dinim bana. Kalın sağlıcakla

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR