MÜFETTİŞ ÇIKARMASI

MÜFETTİŞ ÇIKARMASI
Samsun'da belediyelerdeki borç durumu son yıllarda iyice ayyuka çıkmış durumdayken iki belediyeye gelen müfettişler inceleme yapıyor.

Canik'e müfettiş istendiği ve geleceği zaten bilinmekteydi. Ancak Büyükşehir belediyesine de müfettiş geldiği inceleme yaptığı öğrenildi. 20'şer müfettişin çıkartma yaptığı, geriye dönük 2014-2019 döneminin hesaplarını ayrıntılı olarak incelendiği öğrenildi. Canik'te Osman Genç, Büyükşehir'de Yusuf Ziya Yılmaz ve Zihni Şahin dönemi hesapları mercek altında.

c50526e9baem.jpg

UZUN SÜRECEK
Başlarında Mülkiye Müfettişi bir görevlinin olduğu Samsun'un çeşitli kurumlarından görevli yaklaşık 20'ye yakın bilirkişinin yer aldığı teftiş heyeti, 2014-2019 yılları arası hesapların incelemesine başladı. Müfettişlerin hesapları didik didik incelediği ve işlemler bitene kadar belediyeden ayrılmayacakları konuşuluyor. Son beş yılı kapsayan detaylı incelemenin uzun sürebileceği belirtilirken, söz konusu incelemenin ne zaman tamamlanacağı bilinmiyor. 

nti3mzazmz-yusuf-ziya-yilmaz-samsun-turizmi-ataga-hazirlaniyor.jpg

GENÇ VE YILMAZ'IN DÖNEMLERİ
İki belediyede de yoğun incelemeler sürerken Büyükşehir'de Yusuf Ziya Yılmaz ve Canik'te Osman Genç zamanı hesapları detaylandırılarak inceleniyor. Uzun yıllardır bu iki belediyede çeşitli iddialar basına yansımış ve Samsun'da gündem oluşturmuştu. Belediyelerin borç batağına girdiği açıkça ortadayken müfettiş gelmesi şaşırtıcı değil. Canik Belediyesi'nde Başkan Sandıkçı'nın geçtiğimiz ayda açıklamasından da önce müfettişlerin belediyeye geldikleri ve tüm hesapları incelemeye başladıkları iddia ediliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum