Müfettiş


Hikaye bu ya, Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi yıllarca gidip geldiği denetlediği bir okulu avucunun içi gibi bilmektedir.
Müfettişimiz, aşina olduğu söz konusu okulu yine teftişe gider. Teftiş görecek öğretmenlerden biri mesleğinde yeni olan Fizik öğretmenidir ve göreceği ilk teftiştir, oldukçada panik karışımı bir heyecan içerisindedir.
Kıdemli meslektaşları sakin olmasını söyleyip birde tüyo verirler, teftiş esnasında mutlaka uygulamalı ders anlat derler…
Laboratuar da  araç, gereçler masa üzerinde hazırdır. Müfettiş derse girer arka sıralardan birine oturur. Öğretmen elektrik motorunun fişini duvardaki prize takar ancak motor bir türlü çalışmaz. Müfettiş sınıfta hakimiyeti ele alır ve öğretmene sorar, hocam sınıfta başka priz yok mu?
Okulun da yenisi olan öğretmen etrafına bakınır ve yok efendim der. Müfettiş okul müdürünü çağırtır, aynı soruyu sorar ve de aynı cevabı alır.
Bu sefer okul hizmetlisi sınıfa çağırılır, müfettiş hizmetliden yan duvara yaslı duran dolabı öne çekmesini ister. Dolap öne çekilir, arkasında ki duvarda yan yana dizili beş priz vardır. Müfettiş hiçbir şey söylemeden sınıftan çıkar…
Sonrası mı?
Müfettiş müdürü, Müdür öğretmeni, Öğretmen hizmetliyi bir güzel fırçalar…
Bu hikaye gerçektir…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR