Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Mübarek Olsun

30 Ağustos Zafer Bayramının, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının Kutlanmasının Yasaklandığı karanlık bir  dönemi yaşarken; Ülkesine kurban olan kınalı kuzu Şehitlerimizin ruhlarının şad olmasını diler ve bu vatan uğruna canını, bedenini, varlığını esirgemeyen Gazilerimize şükran borçlarımızı sunar, bayramınızı samimi duygularımla kutlar, aileniz başta olmak üzere, tüm sevdiklerinizle birlikte  nice bayramları sağlık, mutluluk ve huzur içinde yaşamanızı temenni ederim. Saygılarımla..

ECEVİT'İ ANDI

DSP'nin 8'inci Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi'ne giren Ali Kama, "Samsun siyasetine yeni bir renk getireceğim" demişti ya hani. İşte o Ali Kama, "Bugün burada şunu gördüm; Türkiye, astım hastası gibi nefes alamayan, zorla nefes alan, adeta tüpe bağlanmış siyasi çalkantı içerisinde bir ülke. Biz siyaseti eleştiren bir anlayışla asla düşünmüyoruz. Merhum Ecevit'in talebeleri olarak her eleştirdiğimiz konuya yepyeni çözümler getiririz." diyerek Bülent Ecevit'in 5'inci ölüm yıldönümü nedeniyle Arka Oda'ya özel konuştu: "Ecevit ki, Sol'u şahlandıran; her solcunun, göğsünü gere gere 'Solcuyum' diyebilmesini sağlayan; değişen Dünya ve Türkiye koşullarına göre Sol'a yeni hedefler getiren ve Dünya Solu'na da örnek olabilen bir liderdir.Ecevit ki, Türkiye'deki Sol'un çağdaş açılımını sağlayan ve Sol'un oyunu, bugün kimselerin hayal bile edemediği yüzde 42'lere kadar çıkarabilen müstesna bir liderdir. Ecevit ki, siyaseten yok edilmek istendiği süreçlerde bile, Demokratik Sol Hareket'ini yeniden dirilten ve sıfırdan başlayarak onu yeniden iktidara taşıyan bir liderdir. O liderin, O devlet adamının, O gazetecinin, O yazarın, O şairin, O düşünce adamının adı Bülent Ecevit'tir."

NEDEN EFES PİLSEN?

Türkiye'nin sevilen markalarından Efes Pilsen'i gelin bir de Sinop Gerzelilere sorun. Biber gazı yiyor, yaralanıyor, iş makinelerinin önünde siper oluyorlar. Binlerce kişi eylemde. Çünkü, Efes Pilsen'in de bünyesinde bulunduğu Anadolu Grubu'nun başındaki Tuncay Özilhan, Gerze'de kirli bir kömür santrali kurmaya hazırlanıyor...

Bir yandan Efes'i verimlik ve güneş planlarıyla tüketiciye sevdirmeye çalışırken, arka bahçede kirli bir termik santral kurmaya çalışmak büyük bir aldatmacadır. Tuncay Özilhan bir an önce kirli enerji planlarından vazgeçmeli ve Efes Pilsen'i kömürden arındırmalıdır.

Kömür bu kapağın altında olmasın.

EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA

Samsunluyu balık-ekmeğe doyuralım kampanyamız bayramda da tüm hızıyla sürüyor. Şimdi size bir fotoğraf sunacağız. Fotoğraftaki yeri soruyuz. Onu bilmeniz oluyor tek isteğimiz. Dün sorduğumuz fotoğraf  Samsun öğretmenevi idi.  Fotoğrafı doğru bilen Metin Akbaş oldu. Emir Balık Market Restoran'da Balık-Ekmek ziyafeti için kartı bizde kendilerini bekliyor. Siz bugünkü Fotoğrafı tanıdıysanız cevaplarınızı Saat 17.00'e kadar bekliyoruz. [email protected] veya [email protected] Tel: 420 04 28 Emir Balıkçılık tel: 435 50 51

KRALİÇE Mİ?

Canı çok sıkılan kral bir gün soytarısını çağırmış ve demiş ki: "Soytarı, bana öyle bir kabahat yap ki, özrün kabahatinden büyük olsun!.."
Aradan birkaç gün geçmiş.. Bir gün kral sarayda merdivenlerden çıkarken soytarı arkasından yanaşıp kralın kalçalarını okşamaya başlamasın mı!..
Kral hiddetlenip arkasına dönmüş ve "Ne yapıyorsun soytarı" demiş..
Soytarıdan şöyle bir cevap gelmiş: "Pardon kralım. Sizi kraliçe zannettim de!"

Tansu Tekin'in Objektifi

GÜZEL SÖZ

Ey Müslüman; İslam'ı öyle diri ve sağlam yaşa ki, seni öldürmeye gelen sende dirilsin.
Sezai Karakoç

BİR AYET

Al-i imran, 134 
"ONLAR bollukta ve darlıkta Allah yolunda harcayanlar, öfkelerini yenenler, insanları affedenlerdir. Allah iyilik edenleri sever.''

PERDE

Varlığın sırları saklı senden, benden;
Bir düğüm ki ne sen çözebilirsin, ne ben.
Bizimki perde arkasında dedikodu:
Bir indi mi perde, ne sen kalırsın, ne ben
(Hayyam)

ALDATIYOR

ADAMIN biri bağımsız olarak seçimlere girmiş, sandıklar açılmış ve toplam 2 oy çıkmış, bunu duyan karısı hışımla adama çıkışmış;
“Allah belanı versin herif, demek ki beni aldatıyorsun”

BAYRAM TRAŞINIZ BİZDEN

- Hangi tene güneş kremi sürülmez?

Bu sorumuza doğru cevap veren bir okurumuza sürpriz armağan sunu- yoruz. Berber Sami Demir sizin sakal traşınızı bizim hesabımıza yapacak. Berber Sami Demir nerede demeyin? 40 yıllık berber Sami İstiklal Caddesi Yani Çiftlik'te Ziraat Bankası karşısındaki arada. Kime sorsanız Berber Sami'yi size gösterirler. Bu soruyu bilin traş kağıdınızı bizden alın. Bizi arayın.  [email protected] veya [email protected] Tel: 420 04 28. Bekliyoruz cevaplayın kazanın. Haydi hayırlı traşlar!

Günün Fotoğrafı

ANANI GETİR

DOĞUDAKİ bir köyden ailesiyle birlikte ilk kez İstanbul'a giden vatandaş, oğlu ile birlikte alışveriş merkezinde dolaşıyormuş.
Zemin katta, gümüş renkli parlak kapının ağır ağır açılıp kapandığını gören oğlu, “Bu ne buba?” diye sormuş. Hayatında hiç asansör görmeyen baba da, “Bilmeyom oğul” demiş.
O sırada, yaşlı bir kadın, asansöre binmiş. Oğlan ve babası, kapının üzerinde küçükten büyüğe doğru yanıp sönen ışıklı rakamları izlemişler. Ardından, aynı sırayla geriye doğru ışıklar teker teker yanmış. Sonunda kapı iki yana açılmış ve içinden 23-24 yaşlarında, sarışın bir afet çıkmış.
“Ula oğul” demiş adam, kızdan gözlerini ayıramayarak;
- Koş... Koş ananı getir!..

TÜRK ERKEĞİ DEDİĞİN!

Kaçan golde yuh çeker.
Ağzında sigara halay çeker.
Genelde babaya çeker.
İskenderin üstüne künefe çeker.
Kafası bozulunca resti çeker.
Sevdiğini sorguya çeker.
Aldatılınca tetiği çeker.
İtalyan erkeklerine beş çeker.
İngilizlere yirmi beş çeker.
Balıketi görünce iç çeker.

BİLENLE BİLMEYEN

Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen zararlıdır,
ONDAN SAKININ.
Bilmeyen ve bilmediğini bilen bir öğrencidir,
ONA ÖĞRETİN.
Bilen ama bildiğini bilmeyen uykudadır,
ONU UYANDIRIN.
Bilen, bildiğini de bilen ve öğreten akıllıdır,
ONU İZLEYİN.

ATTA GİDECEĞİZ

Azrail Temel'in canını almak için gelmişti.
Temel hemen bir çare buldu. İsaret parmağını
ağzına sokup, ağuk guğuk sesleri de çıkararak bebek taklıdı yaptı.
Azrail durumu anlamış ve Temel'in oyununu bozmamış, gitmiş.
Ertesi ve daha ertesi günü Temel yine aynı numarayı yapmış ve kurtulmuş.
Hatta daha ileri giderek kendisine birde emzik bile almış. Azrail yine gelmiş, Temel hemen yerde emeklemeye baslamış. Azrail Temel'e :
-Temel gel attaaaa gideceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR