Mohsen Namjoo, Türkiye’ye geliyor

Mohsen Namjoo, Türkiye’ye geliyor
İran'ın Bob Dylan'ı olarak adlandırılan Acem-Blues ustası Mohsen Namjoo, 28 Ocak'ta Ankara, 30 Ocak'ta ise İstanbul'da konser verecek.

Türkiye'de ilk kez konser verecek olan sanatçı, Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında Türkiye'deki hayranlarının karşısına çıkacak.
Geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan ve yıllardır Türkiye performansı beklenen İranlı efsane müzisyen Mohsen Namjoo 28 Ocak 2015 Çarşamba akşamı Congresium Ankara'da, 30 Ocak Cuma akşamı ise İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu'nda sahneye çıkacak.
Rock ve cazı geleneksel İran müziği ile harmanlayarak bugün ki gençliğin ruhuna dokunan Namjoo'nun eserlerinde Hafız, Şems, Mevlana gibi isimlerin etkileri de yer alıyor.

ŞARKI SÖZLERİNDE EN BÜYÜK KAYNAĞI ZENGİN İRAN EDEBİYATI

1976 yılında Horasan'ın Turbet-i Cam şehrinde dünyaya gelen ve Nasrullah Nasihpur tarafından keşfedilen Mohsen Namjoo, Tahran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisansını ise müzik bölümünde yaptı. Enstrümanlardan ziyade 4 oktavlık sesini adeta müzik aleti gibi kullanabilen Mohsen Namjoo'nun Türkiye'de en sevilen şarkıları arasında “Nobahari” ve “Ey Sareban” yer alıyor.
İran'ın geleneksel enstrümanlarından Setar'ı da çalabilen Namjoo'nun şarkı sözlerinin en büyük kaynağı ise zengin İran edebiyatı.
Sanatçı aldığı tiyatro eğitiminin yaptığı müziğe etkisini ise “Enstrüman, bir müzisyenin müziğini yapması için yalnızca bir araçtır. Aynı şekilde bir sanatçının sesi de öyle. Fakat iki kalp arasındaki bağı bunlardan hiç biri tek başına oluşturamaz. Tiyatro eğitiminden sonra dinleyiciyle aramda bir bağ oluşturmayı öğrendim.” şeklinde anlatıyor.

2009 yılında İtalya'da piyasaya çıkan “Oy” albümü ile Avrupa müzik sahnesinde de önemli bir yer edinen sanatçı, 2010 yılında Payam Entertainment'la ortak projesi “Namjoo in A Minor” ile yeni bir topluluk eşliğinde kendine ait şarkıları tekrar yorumladı. Sanatçı bu proje ile Los Angeles'ta Walt Disney Concert Hall ve Toronto'da Sony Center'da sahne aldı. 2011 yılında “Useless Kisses” ve 2012'de Stanford Üniversitesi performansının canlı kaydını içeren “Alaki” albümleri Payam Entertainment tarafından yayınlanan Namjoo'nun son albümü “Trust the Tangerine Peel” ise bu yıl yayınlandı.
Etkinliğin biletleri Biletix gişeleri ve www.biletix.com'da satışa sunuldu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.