MMO ŞANTİYE ŞEFLERİNİ EĞİTİYOR

MMO ŞANTİYE ŞEFLERİNİ EĞİTİYOR
“Şantiye Şefliği Semineri” devam ediyor.

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube, MİEM (Meslek İçi Eğitim Merkezi) kapsamında üyelerine yönelik düzenlemiş olduğu Mühendis Yetkilendirme Kurslarına “Şantiye Şefliği Semineri” ile devam ediyor.

 

Seminerde katılımcılara Makina Mühendisleri Odası Ana Yönetmelik ve Yönetmelikleri, Diğer Yönetmelikler, Mühendislik Etiği, Şantiyenin Tanımı, Şantiye Kuruluşu, Şantiye Şefliği, Hakediş Düzenlemesi, Şantiye Toplantı Düzeni, İş Programı Düzenlenmesi, Depo Düzeni ve Malzeme Akışı, Kabuller, Kontrollük ve Şantiye Kapanışı’ndan oluşan konu başlıklarında bilgi verilmektedir.

 

Samsun, Amasya, Ordu ve Sinop İllerinden 11 Makine Mühendisinin katıldığı eğitimin sunumu Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube MİEM (Meslek İçi Eğitim Merkezi) Kurs Eğitmeni Mak. Müh. Ahmet BİLAL tarafından yapılmaktadır.

 

Seminer ile ilgili olarak basına bilgi veren Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Nail YOLAYDIN; “16 Aralık 2010 Tarih ve 27787 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren zorunlu mevzuat kapsamına giren “YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN KAYITLARI İLE ŞANTİYE ŞEFLERİ VE YETKİ BELGELİ USTALAR HAKKINDA YÖNETMELİK” gereğince yapıların yapımında Şantiye Şefinin istihdamının zorunlu olduğunu (Yasal İstisnalar haricinde), her şantiye şefinin ikamet ettiği il içersinde görev yapabileceğini, Şantiye Şeflerinin aynı zamanda İşçi Sağlığı ve Güvenliği mevzuatı gereği yapılması gerekenlerden sorumlu olduğunu, Mimar veya Mühendis unvanlı şantiye şeflerinin aynı anda üslenebileceği işlerin toplamı 30.000m2 yi geçemeyeceğini ancak yapım işinin tek ruhsata bağlı veya toplu yapı niteliğinde olması halinde 30.000m2 yi geçmeme şartı aranmadığını” açıklayarak “6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca inşaat sektörünün çok tehlikeli sektörler kapsamında olduğunu” söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.