Mitinge 25 Bin Kişi Katıldı

Mitinge 25 Bin Kişi Katıldı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Osmaniye mitinginin ardından Başbakanlığa ait uçakla saat 17.25'te Samsun Çarşamba Havalimanı'na iniş yaptı.

Buradan karayoluyla miting alanına hareket eden Başbakan, saat 18:00'da geniş güvenlik önlemi alınarak hazırlanan Cumhuriyet Meydanı'nda kendisini bekleyen yaklaşık 25 bin kişilik izleyiciye hitap etti.


"BORÇ DİLENİR HALDEYDİK"
Başbakan Davutoğlu mitingdeki izleyicilerden yükselen tekbir seslerinin üzerine, "Allah bu tekbirleri hiçbir zaman bu semalardan eksik etmesin. Şiir okudu diye bir daha kimse bu memlekette hapishaneye gönderilemeyecek. 2002'de milli onurumuz ayaklar altına alınmıştır AK Parti iktidara gelmeden önce Türkiye ekonomisini IMF memurları yönetiyordu borç dilenir haldeydik. IMF'ye borç defterini kim kapattı Türkiye'nin ekonomik istiklalini kim kazandı onlar konuşur AK Parti yapar." şeklinde konuştu.

"HALKI KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"
AK Parti'nin sağlık alanındaki hizmetlerinden de bahseden Davutoğlu, "Bakın çok çarpıcı bir rakam 611 ambulans vardı şimdi 4687 ambulans var. Millete sağlık alanında en iyi hizmeti kim sundu bugün halkı bir takım sözlerle kandırmaya çalışıyorlar bu halk bunlara prim verir mi? Samsun Meydanı'nda söylüyorum bu şehrin ufuklarında yüzde 100 milli savaş uçağı uçuracağız Kılıçdaroğlu da Bahçeli'de duysun."

"SAMSUN FARKLI"
Sözlerine 28 Şubatı hatırlatarak devam eden Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, "28 Şubat zulmüne bir daha izin verir miyiz. Hep beraber toplanmışlar CHP, HDP ile koalisyon peşinde Samsunlular biliyor anlatmaya gerek yok. Bunların Zihniyeti aynı bir paralel gazeteci Diyarbakır Belediye Başkanı ile görüşmek için arka kapıdan girdi ve ne konuştuklarını bilmiyoruz. Ona bir daha Selahaddin demeyeceğim sadece Demirtaş diyeceğim be hey gafil Kudüs Selahaddin Eyyubi'nin şehridir. Kudüs'e uzanan ellere karşı mazlumların yanında olmaya var mısınız? Onun için Samsun farklı, Samsun ayağa kalkar millet ayağa kalkar. 2002 ve son 13 yıllık iktidarımız tıpkı 1919 gibi başlangıç noktasıdır bu kazanımları sonuna kadar korumaya var mısınız? Bu kazanımları koruyacaksınız sizlerin çoğu 28 Şubat, 12 Eylül'ü bilmezsiniz ama biz biliriz. Bir daha bu ülkede darbelere izin verecek misiniz? 7 Haziran'da tuzak kuranların tuzaklarını bozacak mısınız?" demesine karşılık vatandaşlardan da 'evet' 'hayır' şeklinde yanıtlar alarak konuşmasına devam etti.

"45 LİRA OLAN BURSU 330 LİRA YAPTIK"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na atıfta bulunan Başbakan Davutoğlu, "Gelseler iki günde hazineyi boşaltırlar bizden burs alan öğrenci sayısı 376 bin biz geldiğimizde 45 lira olan bursu 330 lira yaptık yüksek lisans bursunu 660 lira yaptık." şeklinde konuştu.

"77 ÜLKEYE VİZESİZ GİRİLİYOR"
Eskiden 42 ülkeye vizesiz giriş yapıldığını fakat şuan 77 ülkeye vizesiz girildiğini hatırlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu dönemde sadece Türkiye değil Samsun'da ayağa kalktı, uyuşturucuya karşı mücadeleye var mısınız? Şiddete karşı mücadeleye var mısınız? Alkolizme karşı mücadeleye var mısınız? 42 ülkeye vizesiz giderken şuan 77 ülkeye vizesiz gidebiliyoruz. Mazlumları görün Orhun Anıtlarına yapılan yolları görün. Kırım Tatarlarına binlerce evi kim yaptı? Biz Selçuklu ve Osmanlı'dan aldığımız mirası koruduk ve koruyacağız. CHP genel başkanı Esed zulmünden kaçıp gelenleri geri gönderelim diyor biz mazlumları teslim eder miyiz? Bu bizim ahlakımıza uyar mı? Türkiye'nin her yerinde bu al bayrağı dalgalandırmaya var mısınız?" dedi.

 

"SAMSUN'A HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERDİK"
Samsun halkının AK Parti'ye her zaman destek verdiğini belirten Davutoğlu, "Türkiye yükselen bir küresel güçtür. AK Gençlik hedefini biliyor ve bu hedefte kararlılıkla yürüyecek. Samsunlular siz bize hep destek verdiniz biz de Samsun'a elimizden gelen desteği yaptık. Samsun kararını vermiş bize bir şey söylemeye gerek kalmıyor. Samsun'a her türlü desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz." dedi. 


Gençlere yapılan yatırımlardan söz eden ve Suriyeli mültecileri ülkelerine göndereceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin yükselen küresel bir güç olduğunu dile getirdi. Mitingin ardından alanda bulunanlara kırmızı karanfil atıp selamlayan ve Samsun adaylarını tanıtan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Samsun'dan ayrılmak üzere Çarşamba Havalimanı'na hareket etti. Onur Emirza

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum