Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

MİSYONERLİK -8-

MİSYONERLİK'İN  BU BİÇİMİ

s.jpg
 
Şu anda İYİ ! Parti Samsun Büyük Şehir Belediyesi Başkan adayı HAYATİ TEKİN’ i ilgilendiren SEKİZ YIL evvel yazdığım bir yazıma atıfta bulunmak istiyorum. “Samsun Tekkeköy eski  Belediye Başkanı Hayati Tekin’in,Magara adamları heykellerinden sonraki gaflarından biri de ; MİSYONERLİGİN arka planını teşkil eden KİLİSECİLİGİDİR.  ilçe hudutları dahilindeki 3 yıkıntı kilisenin yeniden ihya edilmesi çalışmalarına karşı, eleştirileri cevaplama şekli ilginç olduğu kadar dikkat çekicidir.  

“72 milyon Türk’ün 6 milyon Rum’dan korkarak kendine emanet eseri yapmaktan aciz olamaz, Ata kum ilçesinde Hıristiyan mı var ki kilise yapıyorlar, Oraya ne zihniyetle izin verildi de açıldı. Ben oraya karşıyım, Bizim oradaki kiliseler turizme kazandırılacak” Tekkeköy ilçesi Ant yeri köyündeki 19 y.y.inşa edilmiş ağaç kilise, Aşağı çinik köyündeki ağaç kilise, Altın kaya mahallesindeki taş kilisenin onarımına karar verilmiştir.  

Hayati Tekin beyanları içine, ağaç kiliselerin bir yıl içinde yıkılıp tamamen yok olma durumunda olduğunu beyan ederken, 100 sene bile geçmişi olmayan bu yıkıntıların, Tarihi eser olarak kayıt altına alınmış olduğunu vurgulaması, Yanlış’ın nerden başladığının göstergesidir. 

Birçok defa tesadüf ettim, Samsun eski Askeri Hastanesinin yanındaki Sanat sokağı ismindeki yerde, Tur gezisi için gurup halinde gelmiş Rum’ların görüntüsüne.30 kişilik bir grup, birçoğu 60-70 yaşında, önlerinde Karalara bürünmüş iri yarı birkaç Rum Papazı, ellerinde asaları ile  o sokaktaki Rum evlerini dikkatlice inceliyor, Bize (Türklere)  küfür ve hakaret içeren Rum’ca konuşmalar yaparak bayırdan aşağı iniyorlardı. 

Biz kilise yapıyoruz, Rum, Ermeni evlerini koruyoruz, SİT diye bir zırh icat ederek, bunun arkasına sığınıyoruz diyenlerin, Ancak bir aldatmaca içinde olduklarıdır
Bir Arkeologumuzun !  dediği gibi “Bunlar bizim atalarımızın eserleri” itirafı etrafında düğümlenen görüntülerin, Türk “ne ve nasıl! Olmalı sorusunun cevabının hala askıda durduğu, bu bilememezlik içinde,  bazılarının KAN ÇEKİMİ, bazılarının Türk düşmanlığı, bazılarının KİRİPTOLUGU, adına, Milliyetini unutup, TURİZM- Para aldatmacalarını önümüze koymalarıdır.İslâm düşmanı , CHP diktatörlüğü döneminde YOK EDİLEN OSMANLI ESERLERİ, geçmişimize ait birçok eseri silip süpürürken, bu günkülerin RUM ve ERMENİ hurdalarına sahip çıkmaları anlaşılmaz değil ANLAŞILIR bir şeydir. 

Bu günkü MİSYONERLİK faaliyetlerine ALT YAPI sunan bu oyunların, planlı ve programlı oyunlar olduğudur.  Tekrar başa dönerek, NEREDE BİR BOŞ SANDALYE VARSA ORAYA ÇÖKEN BU GÜNKÜ İYİ PARTİ ADAYLARININ, MEFKÜRE ADINA BİR ŞEY TANIMADIKLARI, SADECE MAKAM ve MEVKİ HIRSI İÇİNDEKİ SİYASİ SİMALAR OLDUKLARI, CHP-HDP ve PKK işbirliğine OMUZ VERDİKLERİDİR.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR