Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

MİSYONERLİĞİN HEDEFİ 

Şu anda 40 bin kişinin katili, PKK nın başı durumundak i( Artin Agopyan) A. Öcalan’ın bir zamanlar Papaya yazdığı mektup bir ibret vesikasıdır. “Aziz Peder, Hıristiyanlığa çok yakınım, Şahsınıza ve dininize duyduğum saygı benim savaşımın ve düşüncelerimin merkezindedir. 

1-053.jpg

Suriye’de bulunduğum sırada Suriye Ortodoks Kilisesi’nin Başpiskoposu Yohanna Cregorius ile birçok kez görüştüm. Türkiye’deki rejim sadece Kürtleri değil Ermenileri, Süryanileri ve Rumları da imha etmiştir. Ben Kürdistan topraklarında yaşanan Hıristiyan azınlıkları da Türk vahşetinden korumak için savaşıyorum. Beni bu savaşta yalnız bırakmayacağınıza eminim. “

Birisi Türkiye aleyhine bir şey yapsın, söylesin, yazsın da “Batılı Kurumlar” onu yalnız bıraksın mümkün mü ?

Mektupları iki gün sonra Papalığın Doğu Kiliseleri Birliği Komisyonu’nun başı Achille Silvestini, Vatikan’ın PKK’ yi desteklediğini açıkladı. 

Vatikan’ın Türkiye ilgisi şüphesiz yeni değildi. Roma Katolik Kilisesi’nin Garzoni’ye hazırlattığı “Kürt Dili Grameri” nin tarihi 1787 dir. 2019 yılındayız ve Orta Doğu’da yeni devletlerden, Türkiye’nin bölünmesinden bahsediliyor. Uluslar arası güç odakları uzun vadeli planlarla çalışmaktadır. Ve “Kilise” yalnızca kilise  “misyoner” yalnızca misyoner değildir. 

Papa 20 Kasım 2000’de Türklerin 1915–1923 arasında 8 milyon Hıristiyan katlettiğini söylüyordu. Ayrıca Vatikan 1990’da Müslümanların Hıristiyan topraklarını işgal ettiği yolunda bir açıklama yapmıştı.
 
Bunun içindir ki, bugün Türkiye’de dağıtılan İncillerde, İncilin yayıldığı dönemde Anadolu adı altında bir gönderme yapılıyor ve vurgulanıyor ki, “bu kitabı dağıtarak Anadolu’yu yine elde edeceğiz” Bu harita yalnız İncillerde yer almıyor, Hıristiyan yayın organı Kucak Dergisi’nin 2000 yılı sayılarında Tuz Gölü civarı, Galatya. Karadeniz Pontus. İstanbul cıvarı Bitinya’dır. 

“İsa O’dur” adlı kitapta ise, Doğu ve Güneydoğu bölgelerimiz Ermenistan olarak gösterilmiştir. Vatikan 1994–2000 yılları arasında Türkiye’den üç defa mülkiyet hakkı talebinde bulundu. “Hıristiyan tarihine ait kilise, vakıf ve eserlerin mülkiyet ve yönetiminin Vatikan’a devri ve Katolik Kilisesi’ne hukuki statü tanınması. . . 
İtalyan Piskoposlarının gazetesi L.Avvanire, Vatikan ‘ın Türkiye’ye nasıl baktığını  ve nasıl bakabileceğini, hem Vatikan’ın hem diğer Kiliselerin Türkiye planlarının neler olabileceğini 3.Ocak.2000 de şu sözlerle açıklamış bulunmaktadır. 
“Avrupalı fikri, başlı başına düşman Türklere ve Türkiye’nin başını çektiği İslâm Dünyası’na karşı gelişti.” 

PKK. ya yardım eden kuruluşlar listesinde Avrupa Kiliseler Birligi ve Dünya Kiliseler Birliği de vardır.  Dünü bugünü ile birçok oluşuma açıklık getiren bu mektup, bazılarına bir şeyler ifade etmelidir. 

“Ey İman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdır. İçinizde kim onları dost ve yardımcı edinirse, o da onlardandır. Allah, düşmana dostluk etmekle nefislerine zulmedenleri hak yoluna eriştirmez.( Maide Suresi 51. Ayet. )

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR