MİSYONER TUZAĞI!

MİSYONER TUZAĞI!
İngiliz misyonerlerin mültecileri ağlarına düşürmek için İranlı bir çifti taşeron olarak kullandıkları ve Samsun'u merkez yaparak Karadeniz'in tüm illerinde kaçak kiliseler açmak için harekete geçtikleri iddia edildi.

HEDEF MÜLTECİLER 
Suriye, Irak ve Afganistan'da yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle milyonlarca mülteci geçici sığınmacı olarak Türkiye'ye sığınmış durumda. Samsun'da 30 bin mülteci olduğu düşünüldüğünde ülkelerindeki iç savaş ile yaşamak zorunda kaldıkları ülkede istenmeme durumunda olmaları sebebiyle İngiliz misyonerlerin, arada kalan mültecileri ağlarına düşürmek için kaçak kiliseler açmak için faaliyete geçtikleri ortaya çıktı.

wqsqwsqwsqws-001.jpg

AYİN YAPIYORLAR
Cedit Mahallesi'nde dubleks bir evde ikamet ettiği öğrenilen İranlı çiftin, zaman zaman ağlarına düşürdükleri mültecilerle ayinler yaptıkları belirtiliyor. Yerel samsunetikhaber.net sitesinde yer alan bir habere göre merkezdeki bir binada daha önce spor salonu olarak faaliyet gösteren yerin İngilizler adına İranlı bir çifte kiralandığı ve apartmanın iki katında dernek adı altında kaçak kilise faaliyeti yürütmek için tadilat çalışmalarının yapıldığı vurgulanıyor.

20190617232029-samsun-da-uyusturucu-ticaretinden-7-kisi-tutuklandi-0-220967.jpg

ARAŞTIRILMALI
İngiliz misyonerlerin kaçak kiliseler üzerinden mültecileri ağlarına düşürmek istedikleri ve ağlarına düşürdükleri mültecilerin önce dinlerini değiştirmeyi daha sonra ise asayiş ve terör olayları başta olmak üzere toplumsal olaylarda kullanmayı amaçladıkları öne sürülüyor. Son aylarda mültecilerin torbacılık yaptıkları için polis operasyonlarıyla yakalandığı basına yansırken, torbacı olarak kullanılan mültecileri tam olarak kimlerin kullandıkları henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.