Misvak'ın Faydaları

Misvak'ın Faydaları
MİSVAK'IN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Misvakta sindirim sistemindfen göz bozukluğuna kadar birçok faydaları vardır.

Misvakla ağzı fazlaca fırçalamak, ağızdaki yemek artıklarını ve dişlerin pasını giderir.Dişleri mîdeden yükselecek gaz ve kirleri kabul etmeye hazırlar.Normal şekilde fırçalanırsa dişleri parlatır.
Damağı güçlendirir.Anti Septik (Mikrop kırıcı) özelliği vardır.Dili çözer, sözün akışını kolaylaştırır.Diş köklerindeki çürümeyi giderir,Ağız kokusunu güzelleştirir.Zekâyı berraklaştırırYemeğe karşı iştahı artırır.Kokusu tükürük salgısını artırdığından dişetlerinin kurumasını önler. Diş etlerini sertleştirir.Balgamı keser. Görüşü güçlendirir.Mîdeyi sağlamlaştırır
Sesi berraklaştırır.Yemeğin sindirimine yardım eder.Okumayı, zikir ve namazı canlandırır.Uykuyu uzaklaştırır. Bedenin rutubetini keser.Veremi engeller.

MİSVAK NASIL KULLANILMALIDIR?

Bir karış uzunluğundaki Misvak'ın bir ucunu ilk kullanımdan önce yumuşaması için suda (mümkünse gül suyunda) bekletiniz. Çapı 1-3 arasında olmalı. Yumuşattığınız ucun alttan 2-3 santimlik kısmının dışındaki sert tabakayı bıçakla kazıyın. İç kısımdaki lifler yumuşamaya başlamış olacak. Yumuşamadıysa dişleriniz arasında ezerek yumuşatın. Lif lif ayrılmış bir fırçanız olacak.Her kullanımdan önce Misvak'ı hafifçe dişinizle ezerek yumuşatın. Suya sokmadan, dişlerinize sürterek kullanın. İçinden gelen öz hem dişlerinizi beyazlatacak, hem de ağız kokusunu önleyecek.
Kullandıktan sonra yıkayıp ucu yukarıda kalacak şekilde dik olarak saklayın. Kullandığınız uç kısımdaki lifler "doğal olarak" eskiyip koptukça bu kısmı tamamen kesin.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.