MİNİKLER SAMDOB’U GEZDİ

MİNİKLER SAMDOB’U GEZDİ
7 Şubat 2019 Perşembe günü gerçekleşen etkinlikte Malazgirt İlkokulu öğrencileri sanatçılar eşliğinde SAMDOB binasını gezdi.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, Şubat 2013'te Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen bir projeyle “OPERATUR” adlı çocuklara yönelik interaktif eğitim etkinliğini hayata geçirdi. 2018-2019 sanat sezonunda tekrardan repertuvara eklenen “OPERATUR” eğitim etkinliği kapsamında minikler, eğlenceli ve eğitici bir oyunun içindeki katılımcı seyirciler olarak operayı gezerken hem kurum içindeki faaliyetleri hem sahne arkasını hem de sanatçıların eserlere hazırlanış aşamalarını gözlemleyerek opera ve bale sanatını yakından tanıma imkanı buluyorlar.

Çocukların sadece sahne üstünde olanları değil üretimin tüm aşamalarını görebilmelerini sağlamak için klasik eğitim etkinliklerinden farklı olarak sahne, atölyeler ve çalışma salonlarının performans alanı olarak kullanıldığı “OPERATUR”da küçük öğrenciler sanatçılar tarafından opera binasının girişinde karşılanıyorlar ve yaklaşık iki saat boyunca opera bale binasının tüm alanlarını dolaşarak provalara ve üretimlere katılıyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.