Minik Şükriye'nin yardım parasını bloke ettiler

Minik Şükriye'nin yardım parasını bloke ettiler
RİZE'nin Fındıklı İlçesi Çağlayan Köyü'nde yaşayan Hatay ve Gülseren Çep çiftinin 3.5 yaşındaki küçük kızları Şükriye Dilay, dünyada ender görülen, 'Langerhans hücreli histiositoz' kanserine yakalandı.

Kızlarının tedavisi için tüm varlıklarını satan, kredi çekerek borçlanan, babanın emekli maaşı bile banka borçlarına giden aile, Aile ve Sosyal Politikalara Bakanlığı'nca kızlarının adına açılan hesaba yardım için yatırılan 538 liranın da bloke edilmesiyle adeta yıkıldı. Yardım parasındaki bloke, ailenin yaşadıklarının öğrenilmesinin ardından iki ay sonra kaldırıldı.
4 kız çocukları olan Hatay ve Gülseren Çep çiftinin kötü günleri, küçük kızları Şükriye Dilay 1 yaşına geldiğinde kulak ağrısı şikayeti ile başladı. Rize, Trabzon ve Ankara'daki çeşitli hastanelerde yapılan tetkikler sonucu küçük kıza, dünyada 1.5 milyonda bir görülen 'Langerhans hücreli histiositoz' kanseri teşhisi konuldu. Tıpta, cilt, kemik ve organ tutulumu yaşaması olarak adlandırılan hastalığının ikinci evresinde olan minik kız için 21 günde bir kemoretapi ile düzenli ilaç tedavisine başlandı. Bu arada sürekli olarak su içmek isteyen Şükriye Dilay'da bir de, 'Yalancı diyabet' adı verilen bir başka hastalık daha belirlendi.

BAKANLIK YARDIMA KOŞTU AMA

Hastalığın ortaya çıkmasından sonra kızlarının sağlığına kavuşması için çaba harcayan Çep ailesi, tüm mal varlıklarını, arsa ve arabasını sattı, ardından da bankalardan kredi çekerek borçlandı. Hatay Çep'in aldığı 1100 lira emekli aylığı, neredeyse eline hiç geçmeden banka borçlarına gitmeye başladı. Maddi imkansızlık yaşayan aile, gelen yardımlarla yaşamaya çalışırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devreye girdi ve zor durumdaki aileye yardım eli uzattı. Bakanlık, tedavi masraflarına yardımcı olunması amacıyla Şükriye Dilay adına banka şubesinde açılan hesaba her ay 538 lira yatırmaya başladı.

YARDIM PARASI BLOKE EDİLDİ

Aile, Bakanlıktan gelen yardım sevincini ancak 4 ay yaşayabildi. Pazar Adliyesi İcra Müdürlüğü, ailenin banka borçları yüzünden haciz kararı alarak küçük kızın hesabına bloke koydu. Çep ailesi, kızlarının hesabına yatan parayı iki ay çekemedi. Küçük kızın hastalığının ve yaşadıklarının bir yerel haber kanalında gündeme getirilmesinin ardından hesaba konan bloke de kaldırıldı.

“KIZIM İKİ HASTALIKLA MÜCADELE EDİYOR”

Kızının 3 yıldır sürekli tedavi gördüğünü anlatan Gülseren Çep, “Bir ara imkansızlıklar nedeniyle tedavisini aksattık. Hastalığı ilerledi. Şimdi sürekli olarak Ankara ve Rize'deki hastanelere gidip geliyoruz. Kanser tedavisinin yanında bir de yalancı diyabet denen ikinci bir hastalığı oluştu. Sürekli su içiyor. Bir ilaç veriyoruz, o ilaç su tutulumu yapıyor. O ilacı vermezsek sürekli su içmek istiyor. İki hastalıkla birden mücadele ediyor. Allah inşallah kızıma uzun ömür verir” dedi.

YARDIM PARASINA BLOKE YANLIŞ

Bağkur emeklisi olabilmek için kredi çektiğini ve eksik günlerinin primlerini yatırdığını anlatan baba Hatay Çep de, “Emekli maaşımın yarısı banka borcuna gidiyordu. Sonra kızımın hastalığı nüksetti. Onun derdine düştük. Diğer banka borçlarım da eklenince emekli maaşımdan geriye bir şey kalmıyor. Kızıma 538 lira yardım parası bağlanmıştı. Bizim banka borçlarımız nedeniyle ona da bloke koydular. İki ay para alamadık. Şimdi bloke kaldırıldı. 538 lira yardım parası. Bloke koymak yanlış. Elimize geçen tek para bu. Başka bir gelirimiz yok. Sürekli hastaneye gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Artık gücümüz kalmadı” diye konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.