Minik çocuklar kendi elleri ile saksıya fidan dikti

Minik çocuklar kendi elleri ile saksıya fidan dikti
Samsunlu minikler ağaç sevgisini uygulamalı olarak tatbik etti.

Samsun'da bulunan bir AVM'nin sponsorluğunda meydanda kurulan 'toprak havuzu' alanında, aileleriyle ile gelen çocuklar önce saksıları toprakla doldurup, ardından fidanları kendi elleriyle saksılara yerleştirdi. Yetkililerin, saksıları hediye paketine dönüştürerek çocuklara sunduğu etkinlikte ağaç sevgisi uygulamalı olarak hayata geçirilmiş oldu.

'Tohumdan Toprağa' adıyla projelendirilen etkinlikte konuşan Proje Genel Koordinatörü Altan Uzun, "Çocuğun eline tabanca verirsen savaşmayı sever, kitap verirsen okumayı sever, fidan verirsen de ormanları sever. Özetle ağaç yaşken eğilir. Biz de bu minik fidanlarla minik yavrularımızın gönlüne ağaç sevgisini ekebilmeyi amaçlıyoruz. Şimdi bu fidanların saksıya yerleştirilmesine kadar olan itinayı uygulayarak özümseyen çocuklar, bu fidanlara bir iki yıl kendinden bir parça gibi bakıyor. Dolayısıyla ağaç sevgisini yaşayarak öğreniyorlar." diye konuştu.

Samsun Orman İşletme Müdürlüğü'nün fidan desteğiyle pazartesi günü başlayan ve 24 Kasım Öğretmenler Günü dikim festivali ile final programı yapılacak olan etkinlik süresince ortalama 4 bin fidan dağıtılacak. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.