Mini-a Rumeli Atakum’da yükseliyor

Mini-a Rumeli Atakum’da yükseliyor

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın 55’te 55 proje sözü içerisinde yer alan ve hemşeri derneklerinin yoğun ilgi gösterdiği Yörekent Projesi kapsamında ilk projenin temeli, Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu ve Samsun Mübadele Derneği işbirliğiyle, Atakum Belediyesi öncülüğünde atıldı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Başkan Taşçı, “Atakum’da yükselen Mini-a Rumeli projesiyle Rumeli kültürü Samsun’da yaşayacak” dedi.


Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın öncülüğünde hayata geçirilen Yörekent Projesi kapsamında ilk kazmayı vuran Samsun Mübadele Derneği, Mini-a Rumeli projesiyle, Rumeli ve Balkan kültürünü Atakum’da yaşatacak. Tamamlandığında içerisinde Rumeli ve Balkan coğrafyalarında bulunan birbirinden önemli mimari eserlerin minyatürlerinin de olacağı Mini-a Rumeli, turist akınına uğrayacak. Proje alanında, KARDEF Başkanı Kemalettin Altunsoy ve Samsun Mübadele Derneği Başkanı Olcay Kınay Yanık ile birlikte incelemelerde bulunan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum ilçesinde önemli bir projenin daha hayat bulduğunu ifade etti.

TAKDİRE LAYIK BİR PROJE
Yörekent Projesi kapsamında birçok hemşeri derneği ile protokol imzalandığını, birçoğunun da projelerini tamamlayıp imza aşamasına ulaştığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum İlçesinin, farklı kültürleri buluşturan yapısından hareketle, Yörekent Projesini hayata geçirdik. Birçok hemşeri derneği ile bu anlamda görüşmelerimizi yaptık, bir kısmı ile protokollerimizi imzaladık. Samsun Mübadele Derneği de bu kapsamda, ilçemiz içerisinde belirlediğimiz alana bir yaşam alanı kazandırmak için çalışmalar gerçekleştirdi. Bugün burada görüyoruz ki, Mini-a Rumeli projesi gerçekten takdire layık olmuş. En kısa sürede inşaat çalışmalarını bitireceklerine ve bu özel projeyi vatandaşlarımızla buluşturacaklarına inanıyorum. Şehrimize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

TÜRKİYE MİNİ-A RUMELİ’Yİ KONUŞACAK
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya teşekkür eden Samsun Mübadele Derneği Başkanı Olcay Kınay Yanık, “Atakum Belediye Başkanı Sayın İshak Taşçı’nın 55’te 55 proje sözü içerisinde yer alan Yörekent Projesi bizleri çok heyecanlandırdı. Yörekent, bizim gibi derneklerin kendi yörelerini, değerlerini, örf ve adetlerini yaşatacak olması nedeniyle Samsun’a özellikle sosyal manada büyük bir ivme kazandıracak önemli bir proje. Biz de Samsun Mübadele Derneği olarak bu projeden çok etkilendik ve Atakum’da Rumeli ve Balkan kültürünü yaşatma adına Mini-a Rumeli projesinin hazırlıklarına başladık. Proje genel itibariyle hem yörenin kültürünü ve geleneklerini yansıtacak, hem de iddialı bir mimari yapıya sahip. Mini-a Rumeli, İnşaat çalışmaları bitip, açıldıktan sonra işletme anlamında da son derece başarılı olabilecek bir proje. Bu proje sadece mübadilleri değil, bölgede yaşayanların da bir yaşam alanı olacak. Türkiye, bu projeyi konuşacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.