Milyonluk Fabrika Kuran İş Adamının Başına Gelemeyen Kalmadı

Milyonluk Fabrika Kuran İş Adamının Başına Gelemeyen Kalmadı
İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde oto aksesuarlar fabrikası kuran işadamı Yaşar Bayram, devletin çıkardığı zorluklar yüzünden iş yerini kapattı.

İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde (İTOSB) 4 ay önce 2 bin metrekarelik bir fabrika binası kiralayan ve buraya yaklaşık 1 milyon lira yatırımla oto aksesuarları üretmeyi amaçlayan işadamı Yaşar Bayram, OSB Bölge Müdürlüğü'nden işletme ruhsatı alamayınca, fabrikayı kapatma kararı aldı. Dört ayda, fabrika binası için yaptığı 1 milyon liralık masraf dışında ayrıca 350 bin lira da ek zarara uğradığını belirten Bayram, tepkisini dile getirmek için de binaya afiş astı.

PİŞMAN ETTİLER

Kocaeli'nin Çayırova İlçesinde de işletmesi bulunan, ayrıca İstanbul Dudullu İMES'te ve Küçükbakkalköy'deki üretim yerlerini bir fabrikada toplamak için İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrika binası kiralayan Yaşar Bayram, amacı yarım kaldı. Otomotiv aksesuarları üreten Perfleks Plastik Kalıp firmasının sahibi Yaşar Bayram, şunları söyledi:

'SÜREKLİ YENİ EKSİK ÇIKARDILAR'

"Fabrika binasına taşınmadan önce bölge müdürü ile görüştüğümüzde, yangın tertibatı, asansör, jeneratör ve elektrik tesisatı gibi bazı eksikliklerin bulunduğunu ve giderdiğimiz takdirde iskân belgesi alabileceğimizi söyledi. Biz de taşındık ve tüm eksiklikleri giderdik. Ancak başka eksiklikler çıkardılar. Biz tamamladıkça başka eksikler çıktı. Elektrik olmadığı için Nisan ayından beri üretim yapamıyoruz. 25 çalışanımıza maaşlarını veriyoruz. 4 ayda 350 bin lira zarar ettik ve halen daha ediyoruz. Biz buraya 1 milyon lira civarında yeni yatırım yaptık. Amacımız üretim ve istihdama katkı ama ne yazık ki buna engel oluyorlar."

ÇAYIROVA'YA TAŞIYACAK

İskân alamadıkları için üretim de yapamadıklarını kaydeden Yaşar Bayram, "Artık mücadeleyi bıraktık ve Çayırova Şekerpınar'da yeni bir fabrika binası kiraladık. Önümüzdeki günlerde oraya taşınacağız. Ancak bu yaşadıklarımızı mahkemeye taşıdık. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlara da yazıyla bunları anlatacağız. Hem zararımın karşılanmasını, hem de bunları yapanların cezasız kalmamasını istiyorum" diye konuştu.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.