MİLLİ TARIM PROJESİ'Nİ ANLATTI

MİLLİ TARIM PROJESİ'Nİ ANLATTI
AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan “Milli Tarım Projesi” hakkında önemli açıklamalarda bulundu

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, AK Parti iktidarları boyunca çiftçilere en çok destek veren hükümet olduklarının altını çizerek; “Tarım gelirleri 36 Milyar Liradan 150 Milyar Liraya, İhracatımız 4 Milyar Dolardan 17 Milyar Dolara yükseldi. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın da belirttiği gibi bu rakamlar aslında bizim potansiyelimizi yansıtmıyor. Bu rakamları çok daha yukarılara taşıyacak olan “Milli Tarım Projesi” hayata geçiyor.

GÜBRE %25 DÜŞTÜ, MAZOT’UN YARISI DEVLETTEN

Türkiye’de ki bütün il ve ilçelerin incelenerek 941 havzanın belirlendiğini vurgulayan Milletvekili Kurt, “Hangi ilçede, hangi havzada ne yetişir, hangi ürün sulama ihtiyacı hisseder, bunların hepsi belirlendi. O havzada hangi ürünün yetiştirilmesi uygunsa o ürüne destek verilecek. Buğday ve yem ürünlerinin ekimi tüm ülkede destekleme kapsamında olacak. Çiftçilerimizin en önemli sorunlarından birisi olan Gübre ve Mazot maliyetlerinde büyük bir müjdemiz var. Hasat zamanı piyasada ürün fiyatlarının dalgalanmalarını minimum seviyeye indirecek uygulamamız hayata geçiyor. Çiftçi Desteklerini yılda iki defa olmak üzere Ekim-Hasat zamanı olarak belirledik. Çiftçilerimize yılda 13 Milyar Liradan fazla destek veriliyor. Yılda iki defa verdiğimiz zaman çiftçilerimiz için çok daha faydalı ve verimli olacak.

Gübre fiyatlarında Sayın Başbakanımızın direktifiyle KDV’yi kaldırarak %18 fiyat düşüşü sağladık. Buna ek olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından yapılan bir çalışma ile toplamda gübre fiyatları %25 oranında ucuzlamış oldu. Çiftçilerimizin mazot alımında da yarı fiyatını devlet karşılayacak. Bu sayede çiftçilerimizin almış olduğu mazotun yarısı bedavaya gelecek. Bu müjdelerimiz ile çiftçilerimize büyük rahatlık sağlamış olacağız.” İfadelerinde bulundu.

SAMSUN HAYVANCILIKTA ÖNEMLİ MERKEZLERDEN BİRİ OLACAK

Milletvekili Hasan Basri Kurt, Milli Tarım Projesi kapsamında “hayvancılıkta yerli üretimi destekleme” modeliyle 25 Şehirde oluşturulacak olan “Mera hayvancılığı yetiştirici bölgeleri”nden birisinin de Samsun olduğunu belirtti. Kurt, “Hayvancılıkla uğraşan hemşehrilerimize hayvanlarını ıslah etmesi şartıyla meraların kiralayacağız. Böylelikle meraların atıl kalmasını engellemiş olacağız. Samsunumuzun bir kazancı da, Damızlık Düve Üretim Merkezleri ve Damızlık Manda Üretim Merkezleri. Bu çerçevede, 4 ayını doldurmuş, tüm aşıları zamanında ve düzenli yapılmış buzağılara 750 lira destek verilecek, ahır ve ağıl yapımına yüzde 50, düve alımına ise yüzde 30 hibe sağlanacak. Memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Milli Tarım Projesine başvurular 2017 yılında başlayacak ve çiftçilere verilecek olan teşvikler 2017 yılında yapılan ekimlerde geçerli olacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.