MİLLİ MÜCADELE KONFERANSI

MİLLİ MÜCADELE KONFERANSI
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Havza’ya gelişinin 97. yıl dönümü kutlamaları kapsamında “Milli Mücadelede Havza” konulu konferans düzenlendi.

Havza Belediyesi ve Samsun Sakarya İlkadım Eğitim Kültür ve Spor Kulübü Derneği Başkanlığı işbirliği ve Samsun Dernekler Federasyonu, Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilciliği katkıları ile Havza Belediyesi Kültür Merkezinde “Milli Mücadelede Havza” konulu konferans düzenlendi.

MİLLİ MÜCADELE’NİN ÖNEMİ
Program Koordinatörü Yrd. Doç. Emin Sezer’in yapmış olduğu konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu Osmanlı’nın son dönemi, Cumhuriyetin kuruluşu, Atatürk, Atatürk’ün Samsun’a ne şartlar ile geldiği, Atatürk’ün Havza’ya gelişi ve Havza’da yapmış olduğu çalışmalar ile Havzanın Milli Mücadeledeki yeri ve önemi ile ilgili bilgiler verdi. Konuşmanın ardından Havza Kaymakamı Alper Tanrısever Konuşmacı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu’na çiçek takdim etti. Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise yapmış olduğu konuşmada katılımcılara teşekkür ederek; “Samsun Sakarya İlkadım Eğitim Kültür ve Spor Kulübü Derneği Başkanlığı, Samsun Dernekler Federasyonu ve Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilciliğine katkılarından ötürü teşekkür ederim. İlçemizin Cumhuriyet tarihindeki vazgeçilmez yeri ve önemi tartışılmaz.” Dedi.

HAVZA SEMAVERİ HEDİYE ETTİ
Belediye Başkanı İkiz Program Koordinatörü Emin Sezer Havza semaveri hediye etti. Konferansa Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, davetliler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.