MİLLİ İRADENİN YÜKSELİŞİ SERGİSİ'

MİLLİ İRADENİN YÜKSELİŞİ SERGİSİ'
BAFRA’DA 15 TEMMUZ "MİLLİ İRADENİN YÜKSELİŞİ SERGİSİ''

Samsun'un Bafra İlçesinde, AK Parti Samsun İl Başkanlığı, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’ın öncülüğünde düzenlenen '15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi' Ak Parti Bafra İlçe Başkanlığı önünde vatandaşların ziyaretine açıldı.

AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığının tarafından hazırlanan “15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi” Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Başkan Yardımcıları İsmail Kurt, Hüseyin Çamaş, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve yönetim kurulu, , Ak Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Tolga Oğuz, Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurum kuruluş temsilcileri ve AK Parti İlçe Teşkilat Üyeleri , AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, mahalle muhtarlarının katılımı ile Ak Parti Bafra İlçe Başkanlığı önünde açıldı. Sergi açılışına ayrıca çok sayıda vatandaşta katıldı.

15 Temmuz darbe gecesi Samsun’da ve yurdun dört bir köşesinde objektiflere yansıyan darbe karşıtı bir çok fotoğrafın yer aldığı serginin açılışında konuşma yapan Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, ’’Milli birlik ve bütünlüğümüzü ve iç barışımızı alçakça bir saldırı ile bozarak milletimize istedikleri zaman hizaya sokacaklarını zanneden Fetöcü vatan hainleri 15 Temmuz 2016 gecesi Türk tarihinde bu güne kadar görülmemiş bir saldırı gerçekleştirdiler.

Yapılan bu darbe girişime karşı Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ülkemizin milli birlik ve bütüne karşı düzenlen bu haince saldırıyı bertaraf etmek için Yüce Türk Milletine meydanlara çağırarak demokrasimize devletimize bayrağımıza sahip çıkılmasını istemiştir. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızı ve bu talimatı sonucunda hainlere gereken ders Türk Milleti tarafından verilerek Türk tarihinde bağımsızlık konusunda kimseye boğun eğmeyeceğini bir kez daha ilan etmiştir, dedi. Yaşanılan darbe girişiminde demokrasi ve milli iradeden yana ortak tavır sergileyen tüm siyasi partileri kutluyorum. Tarihimize kara bir leke olarak geçen bu menfur olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet diler, vatanı için yaralanan asker, polis ve tüm vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim. Serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’dedi.

Anlamlı sergiyle alakalı bir konuşma yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin," 15 Temmuz'da demokrasiye darbe girişimine karşı halkın dik durduğu ve darbeye darbe yaptığı bir süreci yaşadık. 15 Temmuz'dan sonra geçen 27 gün de meydanlarda olan çeşitli hareketlerle ilgili fotoğrafları burada sergiliyoruz. 15 Temmuz'da düşüncesi ne olursa olsun herkes meydanlardaydı. Türk halkı böyle olaylarda her zaman birlik beraberlik içinde olmayı bilmiştir. Bu sergimizi 17 ilçemizde sırasıyla sergilemeye başladık. Samsun'daki Bafra'daki muhalefete, tüm sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlarımıza darbe girişimine karşı birlik içinde olduğu için hepsine teşekkür ediyorum."diyerek sözlerini tamamladı.

Vatandaşlar, 15 Temmuz darbe girişimini anlatan fotoğraflara bakarak 15 Temmuz akşamını bir kez daha yaşadı.

Oktay ZERRİN-Bafra

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.