Milli eğitimde iş güvenliği zili çaldı

Milli eğitimde iş güvenliği zili çaldı
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi vermek için bir süredir gönüllü öğretmen arayan Milli Eğitim Bakanlığı, iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine başladı.

Bursa Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki okullarda çalışan hizmetli personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. Milli Eğitim Şube Müdürü Selami Çiçek, iş sağlığı ve güvenliğinin önemine vurgu yaptı. 30 Haziran 2012'de yürülüğe giren 6331 sayılı kanunun kamu özel ayrımı yapılmaksızın tüm iş yerlerini kapsadığını belirten Çiçek, şunları kaydetti:

"Hizmetli, memur ve öğretmenlerin iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alması yasal bir zorunluktur. Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak iş sağlığı ve güvenliğinde üzerimize düşen tüm yasal vicdani sorumluluklarımızı yerine getirmek için çalışıyoruz. Ülkemiz son zamanlarda ne yaz ki iş güvenliğinde kötü günler yaşadı. Bizler kamu olarak üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getirerek topluma iyi örnek olmak istiyoruz. Ülkemizin güvenle büyümesi için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bugün iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ile personelimizin daha sağlıklı ve güvenli bilinçli bir şekilde çalışmalarını amaçlamaktayız. İlçemize bağlı okul ve kurumların risk analizlerini ve acil durum planlarını yaparak hem yasal sorumluluğumuzu yerine getireceğiz hem de sağlıklı ve güvenli ortam oluşturacağız."

Şube Müdürü Çiçek, önümüzdeki günlerde okullarda çalışan tüm memur ve öğretmenlerin 8 saatlik iş sağlığı ve güvenliği eğitimine alınacağını dile getirdi. Çiçek, iş sağlığı ve güvenliği risk analizinin acil durum planları, acil durum tatbikatlarının Yıldırım Milli Eğitim Müdürlüğü'nde oluşturulan birim tarafından sürdürüldüğünü kaydetti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.