Milletvekili Köktaş'tan Öğretmenler Günü mesajı

Milletvekili Köktaş'tan Öğretmenler Günü mesajı
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında “başöğretmen” sıfatını alması vesilesiyle kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Hayatlarını eğitim vermeye adamış ve bunun için yurdun dört bir tarafında özveriyle çalışan öğretmenlerin toplum da ve her insanın hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Milletvekili Köktaş, mesajında şu sözlere yer verdi: "Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Dünyanın her yanında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve en değerli varlıklarıdır. Öğretmen bir sanatkârdır, yarının temelini o attığı gibi, değerli kişilik hamuruna da biçim verir.
Öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakârca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz.
Öğretmenlerin insanı en ideal şekilde eğitmek suretiyle, geleceğin Türkiye'sini, dahası geleceğin dünyasını inşa etmek gibi son derece kutsal bir vazifeyi icra etmektedirler. Türkiye'nin bugün dünyanın güçlü ve saygın devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan birinin, hiç şüphesiz, fedakar, cefakar öğretmenlere aittir. 
AK Parti olarak son 13 yılda eğitime ve öğretmenlerimize çok özel bir önem vermekteyiz. Bu alanda Cumhuriyet tarihimizin en köklü, en kapsamlı, en farklı çalışmaları hükümetlerimiz döneminde olmuştur. İnşallah Önümüzdeki dönemde de eğitime ve öğretmenlerimize ayrı bir önem vermeye devam edeceğiz.
Türkiye'nin gelecek hedeflerine, 2023 ideallerine, öğretmenlerin yüksek katkıları sayesinde, öğretmenlerin yetiştirdikleri özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacağı inancındayım.
Bu duygu ve düşünceler içinde, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Aziz Türk milletini hürriyet ve bağımsızlık içinde sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için fedakarca, cefakarca çalışan, insanları yetiştirmek için titizlikle mücadele veren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, bu uğurda şehit düşen, ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.