MİLLETİMİZ DÜNYA DURDUKÇA VAR OLACAKTIR

MİLLETİMİZ DÜNYA DURDUKÇA VAR OLACAKTIR
MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta açıklama yayınlayarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı

Samsun MHP milletvekili Erhan Usta, şunları söyledi: 

"Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışının 97’nci yıldönümünü gurur ve heyecanla ama vatanımızın doğu ve güneydoğusundan gelen şehit ve gazi haberleri ve canlı bombalarla meydana gelen patlamalarda ölen ve yaralanan sivil vatandaşlarımız nedeniyle bir o kadar da buruk bir ruh haliyle karşılamış bulunuyoruz.
Derin bir tarihi ve köklü bir kültürü olan Türk milleti tarih sahnesine çıktığından beri bağımsız yaşamış, aksi dayatmalarda bulunanları hüsranla tanıştırmış, çağ kapatıp çağ açmış, hem tarih yazmış hem de tarihe yön vermiştir. Türk milleti, binlerce yıllık zaferlerle dolu tarihini görmezden gelen, yok sayan, hatta inkâra kalkışan, bölünme provaları yapan hainler ile onların içerideki ve dışarıdaki işbirlikçilerine teslim olmayacak kadar kendinden emin ve şuurlu, hesapları boşa çıkaracak kadar da güçlü ve dirayetlidir.
Vatanımızı kavgaya ve karanlığa mahkûm etmek isteyen ölüm makineleri ve her türlü saldırgan emeller, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde olunduğunda hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar, sinsi niyetlerine erişemeyeceklerdir. Bugün karşımızda olan en büyük tehlike, milletimizi Türk-Kürt diye ayırmak, 36 etnik yapıdan bahsetmek suretiyle birbirimize girerek, birbirimizden kopmamızı sağlamaktır. Oysa Millet olmamızın ispatı olan bu vatan için verdiğimiz şehitler, çektiğimiz çileler, oturduğumuz semtler, kurduğumuz şehirler, katlandığımız zorluklar, kız alıp vermelerdir.
 
Milletimiz, ülkemiz üzerinde oynanan oyunların, satılmışların, vatan hainlerinin silahlı ve siyasi temsilcilerinin farkındadır ve bilincindedir. Bu nedenle milletimiz, oynanan oyunu bozacak; gerek dışarıdan gerekse içeriden gelen tüm saldırılara karşı dik duracak; karanlık köşelerde hazırlanan komplolar asla başarılı olamayacaktır.
Bugün olduğu gibi, bundan 97 yıl önce Türk milletinin bağımsızlığına ve vatan topraklarını haritalar üzerinde paylaşarak toprak bütünlüğüne göz diken, hayat haklarını gasp ve imha etmeye çalışanlara karşı 19 Mayıs 1919’da milletimiz, kendisine reva görülen akıbeti elinin tersiyle itmiş, kendisine kefen biçen iç ve dış mihrakların uğrayacağı hüsran ve mağlubiyetle bitecek sürecin ilk adımı ve ilk hareketini başlatmıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, ülkemizin içinde bulunduğu durumun bir kader olmadığını, Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına?olan inançlarıyla, Samsun'dan başlayarak tüm Anadolu’ya ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan bir kutlu mücadeleyi başlatmışlardı. 19 Mayıs 1919 Samsun’da başlayan Milli Mücadele süreci, işgal ve esarete karşı yapılan ilk hamle, Türkiye Cumhuriyeti’nin karılan ilk harcı, vatanın selâmet dolu ufuklarına doğru cesaretle yol alınması, millet sevgisinin ve en önemlisi milliyetçiliğin şahlanışıdır. 19 Mayıs; vatan topraklarını alçakça paylaşmaya cüret edenlere ve onlara el uzatanlara verilen kesin bir cevap ve özgürlüğün gerekirse can vererek elde edileceğinin muhteşem ifadesidir.
Samsun’dan yola çıkan milli mücadele kararlılığı; Havza’da ilk cüreti, ilk cesareti, ilk teşkilatlanmayı göstererek,   Amasya’da milletin azim ve kararını ilan etmiş, Erzurum’da vatanın bir bütün olduğunu ve parçalanamayacağını duyurmuş, Sivas’ta manda ve himayeyi reddederek Ankara’da Büyük Millet Meclisi’ni kurmuştur.
Bugün olduğu gibi, aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarını parçalamaya çalışanlara, Türk milletini bu topraklardan kovmanın hesabını yapanlara karşı aziz milletimiz, milli heyecan ve azimle aşılmaz sur, yıkılmaz kale ve bükülmez bilek olmuştur.
 
Cenab-ı Allah’ın himayesi ve aziz milletimizin fedakârlıklarıyla Samsun’da başlayan tarihi yolculuk, başkent Ankara’da Cumhuriyet’le birlikte sonuca ulaşmıştır.
Bugünümüzü gelecekle birleştirecek; birlik, beraberlik ve devamlılığımızın güvencesi gençlerimizin, toplumsal huzur ve refahımızı tehlikeye atacak, kavga, tartışma ve kamplaşmalara meydan vermeden, lider Türkiye’ye ulaşmak için yüreklerindeki vatan ve millet sevgisi; bağımsızlık ve özgürlük duygusu, birlik, beraberlik ve kardeşlik özlemi, milli hasletimiz olan yardımlaşma ve dayanışma anlayışı,  çalışma ve başarma azmi, milletimizin dünya durdukça var olacağının en büyük ispatıdır.

Bu düşüncelerle vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna kurtuluş mücadelesinin başladığı bu çok anlamlı günün yıldönümünde, sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele döneminin tüm kahramanlarına ve aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini minnet ve şükranla yâd ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.