''Millet Onaylı Hükümet''

''Millet Onaylı Hükümet''

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "16 Nisan da inşallah meclis onayına dayalı başbakanlık hükümeti sisteminden, millet onayına dayalı cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçeceğiz. Hükümet kuruldu, kurulmadı sıkıntısı ortadan kalkacak, hükümeti, cumhurbaşkanı aracılığıyla halkımız doğrudan kuracak. " dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması süreci kapsamında Tekkeköy ve Bafra ilçesinde bir dizi programlar gerçekleştirdi.Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Tekkeköy İlçe Başkanı Yusuf Güngör, Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcıları Hasan Uzunlar, Yılmaz Açan, Belediye Meclis ve ilçe teşkilat üyelerinin katıldığı programlarda Tekkeköy İlçesinde faliyet gösteren Sampa, Canik 55 ve Fkk Lastik Takoz Sanayi'yi ziyaret ederek yetkilileri ve çalışanları ile biraraya gelen Milletvekili Köktaş, daha sonra Büyüklü Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu.Bafra İlçesinde ise muhtarlar, esnaf ve vatandaşlarla biraraya gelen Milletvekili Köktaş, programlarında  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgiler ve geçmişte yaşanan siyasi kavgalardan söz ederek insanların sistem hakkında kafa karışıklığına neden olan sorulara yanıt verdi. 

BİZDE TAM BUNU DİYORUZ
Milletvekili Köktaş, "Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu hayır diyerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine karşı çıkıyor. Fakat neye karşı çıkıyor ne biz ne de millet anladı. Kendisi bir radyo programında ne diyor, "yeni sistemle birlikte Başbakan ile Cumhurbaşkanın farklı partilerden olması durumunda asıl kavganın o zaman çıkacağını söylüyor."Ya bizde tam bunu diyoruz. Bu çift başlılık sorun üretiyor, iki başlı olunca anlaşmazlıklar oluyor, sistem tıkanıyor, işler yavaşlıyor ve ülkenin büyümesi, kalkınması, ekonomisinin güçlenmesi, demokrasinin gelişmesi gecikiyor. Bir arabayı iki şoförün sürmesi gibi. Mutlaka kaza yapar bu araba. Bunun için ülkemizin yeni bir sisteme ihtiyacı var diyoruz" dedi. 

MİLLET ONAYLI HÜKÜMET
Milletvekili Köktaş sözlerine şöyle devam etti: "İşte ülkemiz için yeni ve tarihi bir kararın arifesindeyiz. Meclis onayına dayalı başbakanlık hükümeti sisteminden millet onayına dayalı cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmek için 16 Nisan da sandık başına gideceğiz. Artık hükümeti, milletin, seçtiği cumhurbaşkanı aracılığıyla doğrudan kurulacak. Milli iradenin tecellisinin üzerinde kara bir bulut gibi dolaşan vesayet güçlerinin devri öyle şahıslara bağlı olarak değil, sistem itibariyle inşallah tamamen kapanacak. Bizler siyasi görüş farklılıklarımızı bir kenara bırakmamız gerekiyor. Çünkü mevzubahis olan memleket. Mesele memleketse gerisi teferruattır. Bu işin kavgası olmaz, bu işin kutuplaşması olmaz. Gittiğimiz her yerde bizler şunu söylüyoruz. 16 Nisan günü sandığa siyasi kimliğimizle gitmeyeceğiz. Millete hizmet hassasiyetimizle, birliğimizle, kardeşliğimizle gideceğiz.Bizler 15 yıldır ülkemize ve milletimize karşı hizmet eriyiz. 15 yılda Ülkemiz de olduğu gibi Samsunumuz ve ilçelerinin çehresinin değişimine hep birlikte şahit olduk. Yeter mi, yetmez. Çünkü ülkemiz, Samsunumuz, 17 ilçemiz her şeyin en iyisine layıktır. İnşallah yeni dönem de de hizmetlerimiz en hızlı ve etkili bir şekilde devam edecek. " diyerek sözlerine son verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.