Midyat, TEOG’da en başarılı ilçe

Midyat, TEOG’da en başarılı ilçe
Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında Mardin ilçeleri arasında birinci olduklarını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl TEOG sınavlarında ilçeler arasında birinci olan Midyat bu yılda zirvedeki yerini koruyarak kendi rekorunu kırdı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, TEOG hakkında açıklamalarda bulundu. Midyat’ın tüm ilçeler arasında göstermiş olduğu başarıyla Mardin genelinde il birincisi oldukları hatırlattı. Şişman, "Şuanda puan ortalamamız 48.52, Özel Erdem Koleji'ndeki öğrencimiz Türkiye birincisi oldu. Okullarımızda çok başarıl oldu. Matematikte Düzova ilk onda, Ali İhsan Okulu Fen Bilgisinde, Kocatepe okulumuz büyük başarılar gösterirken, ilçemizin genel ortalaması bizleri mutlu etti. İdareci arkadaşlarımız mükemmel bir çalışma yaptılar, kurslar açtılar, arkadaşlarımız büyük çabalar gösterdiler. Bu konuda tüm öğretmen arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Artık çalışmanın da meyvesini alıyoruz. Belki de benim şanslı yönüm, herhalde Türkiye’nin en iyi öğretmenleriyle ben çalışıyorum. En iyi öğretmenler bize geliyor. Büyük bir emek saffettiler. İlçe milli eğitim müdürlüğü olarak bizim burada hiçbir emeğimiz yok, emek olduğu gibi okul idarecilerinin, öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının ve ailelerin. Midyatlı velilere teşekkür ediyorum öğrencilerine sahip çıktıkları için." dedi.

Okullarda açılan akşam kurslara atıfta bulunan Şişman, "Bakın akşam kursları açtığımızda çocuklarını o yağmurda, soğukta çocuklarının elinden tutarak okula getiren veliler bizi mutlu ediyor. Arkadaşlarımız özverili çalıştılar. Özellikle ve özellikle her zaman varlığını hissettiğimiz ve güç duyduğumuz Kaymakamımız Oğuzhan Bingöl’e teşekkür ediyoruz. Her zaman maddi ve manevi destekleri oldu. Midyat halkı dünyanın en iyi şeylerine layık, şuanda bin 523 eğitim çalışanlarına adına konuşuyorum. Midyatlıların layık olduğu hizmete hazırız, amadeyiz görevimizde bu zaten. Alınan 48.52 puan azımsanacak bir puan değil." ifadelerini kullandı.

Mardin genelinde ikinciliği Nusaybin, üçüncülüğü de Dargeçit ilçeleri oldu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.