• BIST 117.522
  • Altın 161,839
  • Dolar 3,7875
  • Euro 4,6596
  • Samsun 9 °C
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • MAÇIN HAKEMİ BELLİ OLDU
  • 3 PUAN İÇİN BALIKESİR’E
  • SAMSUNSPOR'DA MORALLER YERİNDE
  • MAÇIN HAKEMİ BELLİ OLDU
  • 3 PUAN İÇİN BALIKESİR’E
  • SAMSUNSPOR'DA MORALLER YERİNDE

MİDE KANSERİNE ÇİLEK...

MİDE KANSERİNE ÇİLEK...
Mide kanserine çilek kalkanı

Yanma ve ağrı ile birlikte seyreden ülser, genellikle öğün aralarında kendini gösteriyor. Ülserin mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, aksi halde kansere çevirme riskinin bulunduğunu vurguluyor. 

"Ülser, gece hastayı uykudan uyandırabilir (daha çok duedenal ülserde). Yemek yemekle ve antiasit denilen mide asidini dengeleyen çiğneme tableti ve pastillerle birkaç dakika ile birkaç saat arasında ağrı hafifler" diyen uzmanlar, mutlak suretle mide ülserinin takip edilmesi gerektiğini belirtiyor. Mide kanserinden korunmada çileğin etkili olduğunu anlatan uzmanlar dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıralıyor:
HANGİ GIDALAR YENMELİ?
- Mide ülseri tedavi edilmezse kansere çevrilebilir. Bu nedenle mide ülserlerinin mutlaka dikkatli takip edilmesi gerekir.
- C vitamini yönünden zengin yiyecekler; turunçgiller, yeşil sebzeler, domates, çilek, kuşburnu, maydanoz, karalahana, şalgam, asma yaprağı, yeşil sivribiber ve karnabahar mide kanserine karşı korur.
- Armut, elma, muz, incir, barbunya, kırmızı ve yeşil mercimek, badem, yer fıstığı, ceviz, kestane, kepek ekmeği, tam mısır unu gibi lifli besinler tüketmeye özen gösterin.
- Günde 2 bardak yeşil çay için.
- Sağlıklı mide için tütsülenmiş yiyeceklerden ve turşulardan uzak durun.
- Çilekte, kirazda ve yeşil çayda bulunan bioflavonoidlerden catechinler, mide ve bağırsak kanserlerine karşı koruma sağlar.
- Sarımsak, tahıllar, lahana, Brüksel lahanası ve brokolide bulunan fenolik asitler kanserojen maddelerin etkisini azaltır ve korur.
- Salam, sucuk ve bazı pastırmalara da mesafeli yaklaşmak gerek. Beklemiş ya da iyi saklanamamış hazır gıdalardan uzak durmalıyız.
ACIYA DİKKAT!
Kırmızı acı biberin birçok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. Eğer kişinin midesinde veya oniki parmak bağırsağında bir ülser yoksa acılı gıdalar fayda sağlıyor. Acı biber kanserden koruyor. Bu yüzden acı biberin fazla tüketildiği Güneydoğu Anadolu'da çok fazla kanser vakası görülmüyor. Mide kanseri vakalarına Karadeniz Bölgesi'nde daha çok rastlanıyor ki, bunun da sebebi burada çok acı tüketilmemesi.
ÜLSER BULANTI YAPAR
Bahar aylarında mide ülseri ağrılarının sıklığının arttığını söyleyen uzmanlar, bu dönem ağrıyla birlikte başka şikayetlerin de görüldüğünü belirtti. Uzmanlar, ağrı ve yanmanın yanı sıra bulantı ve kusma, kilo kaybı, şişkinlik ve geğirme gibi rahatsızlıkların da sıkıntı yarattığına dikkat çekti.Takvim
.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Tuz bağımlılığından nasıl kurtuluruz31 Ocak 2018 Çarşamba 13:37
  • Diş eti hastalıklarına yol açan 7 neden!31 Ocak 2018 Çarşamba 13:34
  • Obezite ve diyabet kanseri tetikliyor24 Ocak 2018 Çarşamba 13:40
  • Çocuklarda gribe dikkat!24 Ocak 2018 Çarşamba 13:38
  • Kış depresyonundan korunmak için 5 öneri24 Ocak 2018 Çarşamba 13:34
  • Ağız kokusunun nedeni helikobakter pilori olabilir24 Ocak 2018 Çarşamba 13:31
  • Günde 8’den fazla tuvalete gidiyorsanız dikkat!22 Ocak 2018 Pazartesi 11:56
  • Işıl ışıl saçlar için aspirinli saç maskesi22 Ocak 2018 Pazartesi 11:46
  • Karaciğeri gençleştiren çay tarifi!22 Ocak 2018 Pazartesi 11:44
  • Bebekler neden parmak emer?22 Ocak 2018 Pazartesi 11:41
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim