• BIST 102.258
  • Altın 190,240
  • Dolar 4,5876
  • Euro 5,3980
  • Samsun 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Samsun Haberler TV
  • Samsunspor Vedaya hazırlanıyor
  • İddialara sadece gülüyorum
  • Samsun Haberler TV
  • Samsunspor Vedaya hazırlanıyor
  • İddialara sadece gülüyorum

MİDE KANSERİNE ÇİLEK...

MİDE KANSERİNE ÇİLEK...
Mide kanserine çilek kalkanı

Yanma ve ağrı ile birlikte seyreden ülser, genellikle öğün aralarında kendini gösteriyor. Ülserin mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, aksi halde kansere çevirme riskinin bulunduğunu vurguluyor. 

"Ülser, gece hastayı uykudan uyandırabilir (daha çok duedenal ülserde). Yemek yemekle ve antiasit denilen mide asidini dengeleyen çiğneme tableti ve pastillerle birkaç dakika ile birkaç saat arasında ağrı hafifler" diyen uzmanlar, mutlak suretle mide ülserinin takip edilmesi gerektiğini belirtiyor. Mide kanserinden korunmada çileğin etkili olduğunu anlatan uzmanlar dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıralıyor:
HANGİ GIDALAR YENMELİ?
- Mide ülseri tedavi edilmezse kansere çevrilebilir. Bu nedenle mide ülserlerinin mutlaka dikkatli takip edilmesi gerekir.
- C vitamini yönünden zengin yiyecekler; turunçgiller, yeşil sebzeler, domates, çilek, kuşburnu, maydanoz, karalahana, şalgam, asma yaprağı, yeşil sivribiber ve karnabahar mide kanserine karşı korur.
- Armut, elma, muz, incir, barbunya, kırmızı ve yeşil mercimek, badem, yer fıstığı, ceviz, kestane, kepek ekmeği, tam mısır unu gibi lifli besinler tüketmeye özen gösterin.
- Günde 2 bardak yeşil çay için.
- Sağlıklı mide için tütsülenmiş yiyeceklerden ve turşulardan uzak durun.
- Çilekte, kirazda ve yeşil çayda bulunan bioflavonoidlerden catechinler, mide ve bağırsak kanserlerine karşı koruma sağlar.
- Sarımsak, tahıllar, lahana, Brüksel lahanası ve brokolide bulunan fenolik asitler kanserojen maddelerin etkisini azaltır ve korur.
- Salam, sucuk ve bazı pastırmalara da mesafeli yaklaşmak gerek. Beklemiş ya da iyi saklanamamış hazır gıdalardan uzak durmalıyız.
ACIYA DİKKAT!
Kırmızı acı biberin birçok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. Eğer kişinin midesinde veya oniki parmak bağırsağında bir ülser yoksa acılı gıdalar fayda sağlıyor. Acı biber kanserden koruyor. Bu yüzden acı biberin fazla tüketildiği Güneydoğu Anadolu'da çok fazla kanser vakası görülmüyor. Mide kanseri vakalarına Karadeniz Bölgesi'nde daha çok rastlanıyor ki, bunun da sebebi burada çok acı tüketilmemesi.
ÜLSER BULANTI YAPAR
Bahar aylarında mide ülseri ağrılarının sıklığının arttığını söyleyen uzmanlar, bu dönem ağrıyla birlikte başka şikayetlerin de görüldüğünü belirtti. Uzmanlar, ağrı ve yanmanın yanı sıra bulantı ve kusma, kilo kaybı, şişkinlik ve geğirme gibi rahatsızlıkların da sıkıntı yarattığına dikkat çekti.Takvim
.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Birkaç saat içinde tedavi ediyor!20 Mart 2018 Salı 12:52
  • Ekmekte tuz oranı deniz suyuna yakın20 Mart 2018 Salı 12:46
  • En sık rastlanan kalp hastalıkları hangileridir?03 Mart 2018 Cumartesi 14:34
  • 'İlk üç yaşta ekran ve dijital araçlar zararlı'07 Şubat 2018 Çarşamba 13:25
  • 'Alo 171'e 7 yılda rekor başvuru07 Şubat 2018 Çarşamba 13:24
  • Açık renkli gözlülerde göz kanseri riski daha yüksek07 Şubat 2018 Çarşamba 13:22
  • Diyet saç döker mi?07 Şubat 2018 Çarşamba 13:19
  • Gül hastalığı nedir?31 Ocak 2018 Çarşamba 13:43
  • Sivilceleriniz ne anlatıyor?31 Ocak 2018 Çarşamba 13:40
  • Tuz bağımlılığından nasıl kurtuluruz31 Ocak 2018 Çarşamba 13:37
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim