• BIST 104.539
  • Altın 163,226
  • Dolar 3,9376
  • Euro 4,6950
  • Samsun 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 13 °C
  • 'SORUN KALMADI KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM'
  • 4 FUTBOLCU TAKIMDAN AYRI ÇALIŞTI
  • Hedef 3 Puan
  • 'SORUN KALMADI KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM'
  • 4 FUTBOLCU TAKIMDAN AYRI ÇALIŞTI
  • Hedef 3 Puan

MİDE KANSERİNE ÇİLEK...

MİDE KANSERİNE ÇİLEK...
Mide kanserine çilek kalkanı

Yanma ve ağrı ile birlikte seyreden ülser, genellikle öğün aralarında kendini gösteriyor. Ülserin mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, aksi halde kansere çevirme riskinin bulunduğunu vurguluyor. 

"Ülser, gece hastayı uykudan uyandırabilir (daha çok duedenal ülserde). Yemek yemekle ve antiasit denilen mide asidini dengeleyen çiğneme tableti ve pastillerle birkaç dakika ile birkaç saat arasında ağrı hafifler" diyen uzmanlar, mutlak suretle mide ülserinin takip edilmesi gerektiğini belirtiyor. Mide kanserinden korunmada çileğin etkili olduğunu anlatan uzmanlar dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıralıyor:
HANGİ GIDALAR YENMELİ?
- Mide ülseri tedavi edilmezse kansere çevrilebilir. Bu nedenle mide ülserlerinin mutlaka dikkatli takip edilmesi gerekir.
- C vitamini yönünden zengin yiyecekler; turunçgiller, yeşil sebzeler, domates, çilek, kuşburnu, maydanoz, karalahana, şalgam, asma yaprağı, yeşil sivribiber ve karnabahar mide kanserine karşı korur.
- Armut, elma, muz, incir, barbunya, kırmızı ve yeşil mercimek, badem, yer fıstığı, ceviz, kestane, kepek ekmeği, tam mısır unu gibi lifli besinler tüketmeye özen gösterin.
- Günde 2 bardak yeşil çay için.
- Sağlıklı mide için tütsülenmiş yiyeceklerden ve turşulardan uzak durun.
- Çilekte, kirazda ve yeşil çayda bulunan bioflavonoidlerden catechinler, mide ve bağırsak kanserlerine karşı koruma sağlar.
- Sarımsak, tahıllar, lahana, Brüksel lahanası ve brokolide bulunan fenolik asitler kanserojen maddelerin etkisini azaltır ve korur.
- Salam, sucuk ve bazı pastırmalara da mesafeli yaklaşmak gerek. Beklemiş ya da iyi saklanamamış hazır gıdalardan uzak durmalıyız.
ACIYA DİKKAT!
Kırmızı acı biberin birçok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. Eğer kişinin midesinde veya oniki parmak bağırsağında bir ülser yoksa acılı gıdalar fayda sağlıyor. Acı biber kanserden koruyor. Bu yüzden acı biberin fazla tüketildiği Güneydoğu Anadolu'da çok fazla kanser vakası görülmüyor. Mide kanseri vakalarına Karadeniz Bölgesi'nde daha çok rastlanıyor ki, bunun da sebebi burada çok acı tüketilmemesi.
ÜLSER BULANTI YAPAR
Bahar aylarında mide ülseri ağrılarının sıklığının arttığını söyleyen uzmanlar, bu dönem ağrıyla birlikte başka şikayetlerin de görüldüğünü belirtti. Uzmanlar, ağrı ve yanmanın yanı sıra bulantı ve kusma, kilo kaybı, şişkinlik ve geğirme gibi rahatsızlıkların da sıkıntı yarattığına dikkat çekti.Takvim
.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ORGAN BAĞIŞINA TAM DESTEK09 Kasım 2017 Perşembe 12:53
  • Lösemili Çocuklar Haftası08 Kasım 2017 Çarşamba 10:41
  • BÜYÜK ANADOLU'DAN KIZILAY ZİYARETİ03 Kasım 2017 Cuma 11:49
  • GÖZLÜK VE LENSTEN KURTULABİLİRSİNİZ02 Kasım 2017 Perşembe 13:48
  • STRESTEN UZAK DURUN26 Ekim 2017 Perşembe 11:40
  • SAĞLIĞINA KAVUŞTU25 Ekim 2017 Çarşamba 12:27
  • BÜYÜK ANADOLU MUHTARLARI UNUTMADI22 Ekim 2017 Pazar 13:24
  • Sağlık Bakanı Demircan Samsun'da 21 Ekim 2017 Cumartesi 13:09
  • MÜSİAD'LA KURUMSAL SAĞLIK ANLAŞMASI21 Ekim 2017 Cumartesi 11:58
  • DÜNYA ANESTEZİ GÜNÜ18 Ekim 2017 Çarşamba 12:46
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim