MİDE BULANTISINA SAVAŞ AÇIYORUZ

Diyet 2 gün önce Mide bulantınızın sebebini biliyor musunuz? Mide bulantısından nasıl kurtulursunuz?
Bulantı, midede genellikle kusmadan önce meydana gelen bir rahatsızlık hissidir. Mide içeriğinin ağız yoluyla zorla veya istemsiz olarak boşaltılması ise kusma adlandırılmaktadır.
Mide bulantısı birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Bazı kişilerin, belirli yemeklere, ilaçlara ve belirli tıbbi bozuklukların yan etkilerine olduğu kadar harekete karşı da hassasiyetleri bulunmaktadır. Tüm bu faktörler mide bulantısına yol açabilir.
Araştırmalar, hamilelik sırasında bulantı ve kusmanın, insan koryonik gonadotropin (HCG) adı verilen plasenta tarafından üretilen bir hormonun etkilerinden kaynaklanabileceğini göstermektedir. Hamilelikte, döllenmiş bir yumurta rahim zarına yapıştıktan kısa bir süre sonra HCG üretilmeye başlanır. Şiddetli sabah bulantısı (hiperemezis gravidarum) olan kadınlar, diğer hamile kadınlardan daha yüksek HCG düzeylerine sahiptir. İkiz veya daha fazla bebek bekleyen hamile kadınların da HCG seviyeleri daha yüksektir ve sabah bulantısı yaşama olasılıkları daha yüksektir. Benzer şekilde hamilelikte artan bir diğer hormon olan östrojen de hamilelikte bulantı ve kusmanın şiddetinin artması ile bağlantılıdır.
Limon, sindirime yardımcı olduğu ve mideyi yatıştırdığı düşünülen, doğal olarak oluşan bir bileşik olan sitrik asit içerir. Bu bileşikler mide bulantısını gidermeye yardımcı olur. Bu nedenle mide bulantısı yaşayan kişiler için limon ve limon suyu tüketmek iyi bir seçenektir. Limonun suyu ağızdaki tükürüğü harekete geçirir ve bu da mide bulantısını hafifletmeye yardımcı olabilir.  Ancak çok fazla tüketimi mide bulantısının daha da kötüleşmesine yol açabilir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Tonya Arşivi
SON YAZILAR