MHP'li Kurt: Tepki gösterdi!

MHP'li Kurt: Tepki gösterdi!
Samsun'da partililere seslenen MHP MKYK üyesi Zeki Kurt, AKP Milletvekili Mehmet Metiner'in, cuma hutbesindeki ayeti 'VIP torpil' olayına kılıf yapmasına, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in 'görmezden' gelmesine tepki gösterdi.

Samsun'da düzenlenen MHP İlkadım ilçe kongresine katılan MHP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Zeki Kurt, burada hükümete yolsuzluklar ve Mehmet Metiner üzerinden yüklendi. Fuar içindeki bir düğün salonunda gerçekleşen kongrede konuşan Kurt, hükümetin dini kendi çıkarları için aklanma aracı olarak kullandığını söyledi.

Halk arasında VIP torpil olarak adlandırılan kamuya, partiye yakın kişilerin alınması konusunda ülke gündeminde olan ayetli savunmaya sert tepki gösteren MKYK üyesi Kurt, “Mehmet Metiner diye PKK'yı çok iyi savunan bir adam var. AK Parti'nin milletvekili ne diyor; 'O cuma hutbesinde okunan ayeti kast ederek, 'insan tabiki önce yakınlarına, akrabalarına, çevresine ebetteki bakacak' diyerek, ayeti dahi yanlış yorumluyor. Hukuksuzluklara ayetle zemin hazırlamaya çalışıyor. Bunların bir bakanı da ayetle dalga geçmişti biliyorsunuz. Bunlar dini de kendi çıkarlarına göre kullanıyor. Ama üzüldüğüm bir şey daha var; Diyanet İşleri Başkanı, bu ülkedeki İslam dininin en üst tepesindeki olan insan çıkıp da buna karşı hiçbir şey söylemiyor. Basın mikrofon uzatıp soru soruyor 'sayın başkan buna ne diyeceksiniz' o da 'şimdi o konumuz değil, meselemiz değil başka meseleye bakalım' diyor. Burada yani hükümet ne derse onu yapacağını ifade ediyor burada. Bunlar dini ve hukuku kendilerine göre yorumlayan bir iktidar, emniyeti kendisine göre dizayn eden bir iktidar. Ama 2015 seçimlerinden sonra bunların hesabını MHP, bunların hepsinden soracaktır.” dedi.

"YOLSUZLUK TAPELERİ KAYBOLMAYACAK"

İktidarın yolsuzluklara battığını ve kurtulmak için çırpındığını kaydeden Kurt, “Bugün bir bakıyoruz ki hırsızlık, yolsuzluk almış başını gidiyor. 17 ve 25 Aralık operasyonlarını hepiniz biliyorsunuz, 4 tane bakan ve yakınlarının girmiş olduğu rüşvet olayları. Bir soruşturma komisyonu oluşturulmuş Meclis'te bu soruşturma komisyonunda bu bakanlar yüce divana gönderilmemişlerdir. İsterdik ki bu bakanların 'Bizi yüce divana gönderin biz aklanalım, biz suçsuz olduğumuzu belgeleyelim ve bize itibarımız geriye iade edilsin' demesini isterdik. Ama bunu yapamamışlardır. Soruşturma komisyonundaki AK Parti vekilleri ise onları daha çok savunmuştur. Şimdi belgeleri, tapeleri yok etmeye çalışmaktalar. Ama MHP bunlarla ilgi 701 sayfalık bir dosya hazırlamıştır. Yani bu tapeler kaybolmayacaktır. Bu tapeler, 10 yıl geçse de bunlardan MHP bunun hesabını soracaktır. Hiçbir zaman yaptıkları yanlarına kalmayacaktır.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum