MHP'den Yasa Teklifi Hakkında Açıklama

MHP'den Yasa Teklifi Hakkında Açıklama
MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin ve MHP Samsun Kadın Kolları İl Başkanı Yüksel Ünal, AKP'nin gece yarısı gündeme getirdiği yasa teklifi ile ilgili açıklamada bulundu

AKP'nin TBMM'de verdiği "Cebir tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın işlenen cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi durumunda" cezanın uygulanmasının ertelenmesi teklifine MHP Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Ünal'dan tepki geldi. Ünal; "Bu durum çocuk evliliklerinin önünü açacaktır" dedi.AKP tarafından büyük bir yanlışlığa imza atılmak üzere olunduğunu belirten Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Ünal; "İnsan onurunu, izzetini, şerefini, rızasını hiçe sayan böyle bir yasa düşünülemez. Eğer düşünülüyorsada bunun adına Hukuk denilemez. Zaten ülkemizde taciz ve tecavüz olayları nedeniyle tedirgin yaşayan bir toplum varken şimdi biraz daha tedirgin yaşamayı öğrenmek zorunda kalacağız. Gece geç saat saatlerde gündeme bomba gibi düşen bu yanlıştan acilen dönülmelidir." dedi.Ünal; "Tecavüzcüsüyle evlendirilen her birey bir gün değil her gün ölümle karşı karşıya kalacak. Tecavüzü, tacizi meşrulaştırmak ve bunun için uğraşmak cinayettir. Buna olur verenleri empati yapmaya davet ediyoruz. Önce tecavüze uğrayanı sonra evladını, anasını, bacısını düşünsünler. Allah, din, Kur'an diyerek insanları kandıran, zinayı suç olmaktan çıkaran bu zihniyetten başkan bir şey beklenemez" diye konuştu.

HANGİ IRZ DÜŞMANI KURTARILACAK?
MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin ise konu hakkında şu açıklamalarda bulundu; "Bu yasanın kabul edilebilir ve hiçbir vicdana sığacak tarafı yoktur. Gece yarısı alel acele çıkarılan bu yasa, hangi imtiyazlı ırz düşmanı sapığı kurtarmaya yönelik olduğu sorusunu aklımıza getirmektedir, Vicdan sahibi tüm AKP'lileri bu rezil duruma tepki göstermeye davet ediyorum" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.